Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
La CUP dóna suport a la vaga a l’educació pública des del 12 de setembre

Ensenyament té previst acomiadar prop de tres mil docents interins i tot un munt de mesures que en contra l’educació pública, mentre amb recursos públics es continuen sostenint les escoles concertades, segons l'organització independentista.

26/07/2012 Educació

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a Barcelona, a través d'un comunicat, expressa el seu suport i solidaritat amb les treballadores i treballadors de l’educació pública en lluita a la ciutat i amb les milers de mestres que a partir del setembre romandran sense feina.

La formació també una crida la col·lectivitat educativa i la majoria popular de Barcelona a manifestar-se junt amb la Coordinadora d’Interzones (constituïda assembleàriament per treballadors de l’educació pública i militants de base de diversos sindicats), amb el suport de la Confederació General de Treballadors (CGT), a través de les diverses mobilitzacions que conquin. La més important en aquest procés és la vaga dels centres educatius públics que s’iniciarà als dies 12, 13 i 19 de setembre (primer dia lectiu dels diferents centres públics de Primària, Secundària, Cicles i Escoles d’adults), i els dies 26 i 27 de setembre. Aquestes jornades de vaga i mobilitzacions tindran continuïtat a partir d’octubre en forma de vaga indefinida discontínua avaluable mensualment pel mateix comitè de vaga convocant.

Tres mil docents sense feina

Segons la CUP,  serà una vaga llarga i dura, per això us encoratgen "a solidaritzar-vos-hi: la gent treballadora, les AMPA, l’Assemblea groga i l’espectre ampli de col·lectius populars de Barcelona amb els sindicats... Hi ha 3.000 companyes i companys que al curs vinent no treballaran: enmig d’aquesta ofensiva brutal contra la societat barcelonesa i catalana entenem que una vaga com aquesta és l’únic mitjà per defensar les nostres conquestes". 

A més a més, dels acomiadament, la CUP remarca la precarització de la feina docent, la davallada de mitjans per a les beques de menjador, els llibres i les colònies escolars, la modificació de l’horari lectiu i de permanència, l’augment de les ràtios alumnat/professorat, les pèrdues de grups i línies i no pas per motius demogràfics, la davallada dels mitjans per a l’atenció a la diversitat, la manca de cobertura de les baixes laborals fins al 10è dia, la manca de cobrament del 100% del sou en cas de baixa, les contínues reduccions salarials, el fet que els substituts no cobraran les hores de pati ni una part de les de preparació –tal com els substituts que han treballat la major part del curs no han cobrat el mes de juliol–, "tot plegat s’insereix en l’atac frontal del govern de la Generalitat de Catalunya contra l’educació pública, mentre amb recursos públics es continuen sostenint les escoles concertades", apunta la formació

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid