Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
La presentació de l'ANC a València esdevé un clam per la reunificació dels Països Catalans

Els convocants de l’acte havien manifestat  en un comunicat que estan cansats de veure com els actes independentistes més importants queden al nord del Sénia, "la falsa frontera imposada per l'estat espanyol"

23/06/2012 Política

Unes 70 persones van assistir a la presentció de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) al Centre Octubre de València. A l'acte hi van intervenir Consol Barberà, del grup promotor de València, i Jaume Marfany, del secretariat de l'ANC, Carles Benítez, membre de l'ANC i de l'Equip de Llibertat.cat i Carles Castellanos, vicepresident de l'ANC.

La presentació de Consol Barberà, del col·lectiu organitzador de l’acte, va ser molt clara i precisa tot remarcant el caràcter unitari de l’ANC i la seva funció imprescindible en el procés cap a la independència.

Jaume Marfany va fer una exposició clara i precisa del procés de formació de l’ANC, dels seus precedents històrics més antics i més immediats, i dels principis bàsics tot remarcant-ne el caràcter unitari i transversal, respecte al qual va assenyalar que cal fer un esforç important per a mantenir i desenvolupar, essent conscients que es tracta de mantenir una mena d’equilibri prou difícil. Va exposar també els aspectes principals del Full de Ruta i va fer una crida a l’organització i a la mobilització.

Carles Benítez va recordar en la seva intervenció la importància de promoure l’espai comunicatiu català, entenent-lo com l’espai de les terres de llengua catalana, i va recordar les mancances en aquest sentit dels mitjans de comunicació generalistes i convencionals a casa nostra, una mancança que s’estén també als mitjans en llengua catalana. Va recordar també que l’esforç que es fa (conjuntament amb d’altres mitjans digitals com Vilaweb) des de Llibertat.cat per a promoure l’espai comunicatiu català és molt important i que cal que s’ajudi aquests mitjans en la seva tasca. També va remarcar que cal fer pedagogia de la unitat del territori també al Principat.

Finalment Carles Castellanos va remarcar alguns aspectes importants del procés de constitució de l’ANC, començant per les diferents fases de construcció de la unitat d’amplis sectors ideològics i polítics. Va assenyalar la funció dinamitzadora de l’ANC i la seva independència dels partits i dels processos electorals, la importància del seu arrelament territorial i de la seva extensió geogràfica i sectorial. Va cloure la intervenció remarcant el canvi que representarà la independència per a la vida quotidiana del poble català en el manteniment i millora de l’Estat del benestar i la defensa de la identitat lingüística i nacional. Castellanos va voler posar èmfasi en la unitat d'acció de tots els independentistes arreu del Països Catalans.

En les diferents intervencions es va fer una crida a adherir-se a l’ANC i a participar en la Marxa cap a la Independència que es desenvoluparà del 30 de juny a Lleida) a l’11 de setembre a Barcelona.

Durant el debat les intervencions es van desenvolupar sobretot entorn de conceptes relacionats amb la “qüestió de noms”, no tant pel que fa al territori (no hi havia discussió sobre la denominació de Països Catalans), sinó sobretot pel que fa a la denominació de l’organització pròpia del País Valencià i a la seva articulació amb el conjunt orgànic. La presència d’assistents d’un ventall ideològic força ampli (Compromís amb el País Valencià, Esquerra Republicana de Catalunya, PSAN, SI, CUP, MDT ...) va enriquir un debat que es preveu com a important i que caldrà abordar en el camí d’optimitzar la incidència de la tasca de l’ANC, i de les instàncies corresponents, al País Valencià.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid