Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Clam per l’Estat Propi en la presentació d’Esportistes per la Independència

Federacions esportives catalanes reivindiquen la “lluita de l’ANC perquè el país sigui reconegut”

19/06/2012 Política
La presentació de la sectorial d’Esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)va omplir ahir la sala del Centre Excursionista de Catalunya en un acte en què presidents de diverses federacions esportives catalanes van coincidir en assenyalar que només amb l’Estat propi es podrà assolir l’oficialitat de les seleccions nacionals.Després de la benvinguda del Josep Manel Puente, president del Centre Excursionista de Catalunya, i del coordinador de la sectorial, el Josep Maria Santasusana, el Jordi Eduardo Aubeso, president de la Federació Catalana de Fútbol Sala, ha remarcat que, tot i que actualment la federació competeix a nivell internacional a diversos campionats oficials, continuen tenint dificultats. “La lluita de l’ANC és molt important perquè necessitem que el país sigui reconegut”, va explicar.

En la mateixa línia es va expressar el Sergi Blázquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, donant suport a l’Assemblea i remarcant que, segons enquestes pròpies, el 80% de la població catalana dóna suport a l’oficialitat de les seleccions catalanes. “L’Estat espanyol dóna ordres expresses per actuar sempre i tractar d’evitar que una federació catalana pugui competir a nivell internacional, però no ens aturaran”, va concloure.

Per la seva banda, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va reivindicar el nivell de l’esport català, i va lamentar que tot i el “gran reconeixement al món”, “la majoria no poden competir sota la nostra bandera ni cantar el nostre himne. L’esport català honora el nostre país, però li és negat competir sota els nostres símbols”. Forcadell ha afirmat que “no podrem competir de la manera que nosaltres volem si no tenim l’estat propi. És l’única manera”. “Necessitem un estat per tenir seleccions esportives nacionals, perquè som un país digne, per mostrar-nos al món com som, no a través dels ulls d’Espanya”, va conclore.

L’acte va comptar amb la presència, a més, del Santi Siquier i Fadó, representant territorial de l'Esport a Barcelona, el Ricard Llorens, president de l’Agrupació Atlètica de Catalunya, del Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el Joan Egea, president de l’Associació de Beach Tennis Catalunya, i el Francesc Serra, vicepresident de la Federació Catalana de Korfbal, entre d’altres dirigents de federacions esportives.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid