Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Uns 7.000 independentistes participaran a la constitució de l'ANC

L'acte tindrà lloc dissabte al Palau Sant Jordi

06/03/2012 Política
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol portar al Sant Jordi 7.000 independentistes a l'acte constituent d'aquest dissabte al Palau Sant Jordi per donar el tret de sortida a un moviment que pretén assolir una majoria social favorable a l’estat propi.

El membre del Secretariat Nacional de l'ANC Joan Contijoch ha explicat en roda de premsa que l'acte constarà de dues parts. En la primera, de 10 a 12 hores, se celebrarà l’assemblea constituent, amb la pertinent votació d’esmenes que hagin quedat vives en el debat que van realitzar els membres de l’ANC el passat dissabte 3 de març. La segona part servirà per ratificar la constitució de l’Assemblea en un acte que serà presentat per Jaume Comas, Mercè Montalà, Sergi López i Txe Arana.

El catedràtic de ciència política a la Universitat Pompeu Fabra i membre del Consell Permanent, Ferran Requejo, ha destacat la importància de l’acte com a punt de partida d’un moviment que pretén aconseguir “una majoria interna clara” favorable a l’emancipació nacional. Requejo ha afirmat que la causa de l’ANC és “pacífica i tranquil·la, però totalment contundent”, i ha afirmat que l’assemblea general “constitueix un abans i un després”.

Contijoch i Requejo han fet aquestes declaracions en roda de premsa al CIEMEN, en què s’han explicat altres detalls de l’acte, com el fet que diversos autocars sortiran d’arreu del territori per portar aquells qui ho vulguin al Palau Sant Jordi. A més dels adherits a l’ANC, també podran assistir a l’acte els simpatitzants de l’Assemblea, a través d’una quota d’assistència.
Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  3. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  4. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  5. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  6. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  7. Són culpables i els volem a casa
  8. Declaren al judici del procés els policies nacionals espanyols que van intervenir a Girona el dia 1 d'octubre
  9. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  10. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid