Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Unes 7.000 persones presencien la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana

L'ANC dóna el tret de sortida per iniciar el camí cap a l’estat propi

10/03/2012 Política
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja és una realitat. Més de 7.000 persones han assistit aquest dissabte 10 de març al Palau Sant Jordi per viure la constitució d’un moviment que vol arrossegar la societat catalana cap l’estat propi.

El moment més aclamat de la jornada ha estat el discurs compromès social i nacionalment de l’actor Sergi López, que a més ha estat l’encarregat de proclamar la constitució de l'ANC. López ha fet una arenga que ha fet alçar i aplaudir els assistents en nombroses ocasions. “La independència no és el final; és el principi”, ha afirmat López, que ha afegit que “queda poc” per assolir l’estat propi. "Volem uns Països Catalans lliures i independents”, ha finalitzat l’actor, que ha defensat la justícia social com una necessitat.

El discurs de Sergi López ha estat precedit per les votacions i aprovació dels estatuts, el règim intern i el full de ruta de l’ANC. Els adherits també han aprovat els informes del Secretariat Nacional i el Consell Permanent, i ha votat a favor de prorrogar el mandat del Secretariat fins al 31 de març, en què s’escolliran els nous membres.

L’acte constituent ha comptat també amb l’arribada al Sant Jordi de Moises Broggi i Jordi Carbonell, i els parlaments de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, el president del CIEMEN, Aureli Argemí, i l’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal.
Valora
Vídeos
Acte constituent de l'Assemblea Nacional Catalana
Assemblea Nacional Catalana en directe al Palau Sant Jordi
Discurs de cloenda de l'Assemblea Nacional Catalana, Sergi López
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid