Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
CiU impedeix que l'Ajuntament de Martorell debati una moció contra la repressió

Tot i no tenir representació, la CUP ha intervingut a tots els plens de Martorell i mai fins ara se li havia negat la paraula

21/06/2012 Política

L'alcalde de Martorell, Salvador Esteve (CiU), va impedir dimarts que la CUP presentés una moció contra la repressió al ple de l'Ajuntament.

Com ja ha fet altres vegades, la CUP, que no té representació al consistori, va utilizar el recurs de la participació ciutadana per entrar una moció que demana la llibertat immediata d'Andreu Curto i la llibertat sense càrrecs de totes les persones encausades per la vaga del 29-M o pels fets de Mallorca o València.

Així mateix, demana a les autoritats policials de les administracions autonòmiques i estatal que aturin la repressió contra aquells sectors socials que lluiten per una societat més justa. El text constata que "la repressió policial i judicial s’ha incrementat de forma considerable contra totes aquelles persones i organitzacions que es mobilitzen i lluiten contra la pèrdua dels nostres drets nacionals i socials".

Esteve va negar la paraula a la formació independentista escudant-se en el l'article 18-c del Reglament de Participació ciutadana, que estableix que “correspondrà a l'alcalde o alcaldessa (...) donar la paraula, sempre i quan els precs i preguntes formulats facin referència a algun punt de l'ordre del dia, o tinguin relació amb algun assumpte d'interès o de competència municipal. Si l'alcalde o alcaldessa denega la intervenció sol·licitada haurà de motivar aquesta decisió".

La CUP ha intervingut a tots els plens

Aquest és el primer cop que es nega la paraula a la CUP. La formació ha intervingut en tots els plens d'aquesta legislatura amb diferents preguntes i precs, i si bé fins ara les respostes no solien tenir gaire relació amb allò que es preguntava, sempre s'havia respectat aquest espai d'expressió.

Segons explica la formació, fins i tot preguntes que havien generat incomoditat com les referents als sous dels regidors o a la persecució judicial a diferents persones de Martorell arran d'una manifestació havien tingut el seu espai dins del ple.

Per tot plegat, la CUP considera que aquest és "un salt qualitatiu del govern municipal en la seva voluntat de silenciar l'acció política que no va en la seva línia de pensament". "Una actitud intolerable que posa en perill la possibilitat de participar en el ple de la ciutadania", afirma.

La formació denuncia que al ple passat ja es va negar la paraula a un veí de Martorell que volia fer una pregunta referent a l'Ateneu i adverteix que es replantejarà la seva línia a seguir sobre la intervenció al ple.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid