Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
A la recerca de responsabilitats
L'accident del Metro a València i la lluita per aclarir-lo en una web

El proper 3 de juliol farà 6 anys del major accident de Metro de la història del país, amb 43 morts i 47 ferits, i encara segueixin havent-hi respostes sense contestar.

06/06/2012 Drets i Llibertats

Estudiants de Periodisme de la Universitat de València (UV) han publicat en una web un reportatge sobre el major accident de Metro del país ocorregut ara fa 6 anys i que es va saldar amb 43 morts i 47 ferits. Durant aquest temps, cada 3 de juliol de cada mes, l'Associació de Víctimes Metro 3 de Juliol (AVM3J) s'aplega a la plaça de la Verge de per demanar responsabilitats i recordar les víctimes de sinestre.

El reportatge s'inicia amb un mapa on se situa el trajecte del Metro amb les seves estacions. A cada aturada, el lector va descobrint tot el que ha passat durant aquests 6 anys d'ençà l'accident. I és que el nom de les estacions van indicant els punts remarcables de tota aquesta trajectòria per aclarir els fets.


Sis anys en 10 estacions

Així, la primera estació porta com nom la "Quotidianatitat" on es fa un història de la línia del Metro I que va patir l'accident. La segona estació, "Engoixa" recorda els moments tràgics d'aquell 3 de juliol de 2006. La tercera, "Dolor", quan es comencen a saber els noms i cognoms de les víctimes. La quarta "Recuperació", l'intent de l'Ajuntament de canviar el nom de l'estació Jesús, per Joquin Sorolla. Per sort aquesta batalla, la van guanyar el membres de l'AVM3J.

La cinquena estació "Decepció" on es recull les preses de l'Administració valenciana per tancar les investigacions i carregar el mort al conductor del Metro que per cert va morir a l'accident. La sisena estació "Mobilització", on recull les concentracions de cada dia 3 de cada mes durant els 6 anys. La setena "Esperança", la vuitena "Impotència", ja que el canvi de president a la Generalitat no ha servit per res per resoldre la situació, tot quedava de nou encallat. La novena "Ofensa" on surten a relluir els trepitjocs per evitar aclarir els fets.

A la darrera estació, la desena "Coratge" on es fa una lloança de l'AVM3J, "Malgrat la lluita llarga i contínua, l’AVM3J vol demostrar que no es cansa, i que res callarà les seues reivindicacions. La darrera acció que han presentat és una campanya a Internet, on es recullen firmes per demanar a Alberto Fabra “una investigació veraç sobre l’accident de metro de 2006”.

També assenyala que "a més, l’associació ja està preparant els actes del sisé aniversari de l’accident, que recordaran amb un homenatge en la corba del sinistre, una missa i una concentració en la Plaça de la Mare de Déu. Mentrestant, víctimes i familiars seguiran acudint a eixa plaça el tercer dia de cada mes perquè, com diu Enric Chulià, “necessitem saber la veritat”.

El web també aplega declaracions de testimonis i un ampli recull de premsa.

 

L'AVM3J continua les concentracions

Diumenge passat, l'Associació va fer la concentració número 67 i com es habitual a cada trobada es va llegir un manifest que acaba sempre exigint responsabilitats i demanar l'aclariment dels fets. En aquesta ocasió van agraïr la tasca dels estudiants de Periodisme pel seu treball.

A la propera concentració, la 68, es commemorarà els 6 anys de l'accident. Esdeveniment que preparen amb tot un seguit d'actes que anirem coneixen durant els propers dies.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid