Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Els eivissencs diuen no a les retallades

El proper dimecres la Confederació de Pares i Mares (COAPA) ha convocat a les 19 hores un concentració davant el Consolat de la Mar per demanar a Bauzá que rectifiqui.

25/06/2012 Res-pública

Dissabte passat, més de 300 persones es van concentrar ahir al parc de la Pau d'Eivissa per reivindicar una educació pública de qualitat. Pares, alumnes i professors participaren en la manifestació, convocada per la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (FAPA). L'ambient fou festiu i animat, amb moltes pancartes reivindicatives, crits i camisetes verdes a favor de l'escola, segons informa Diari de Balears.

Els assistents es concentraren al parc de la Pau, d'on partiren després cap al Consell d'Eivissa, tot formant una vistosa cadena humana que va arribar al passeig de Vara de Rei, on es va llegir un manifest contra les retallades.

La FAPA assegurà en un comunicat que "la situació educativa de les Illes i en concret de les Pitiüses és preocupant". A més, reiterà que "la insuficiència de les infraestructures, l'augment de la població o la taxa d'abandonament escolar han provocat en la societat eivissenca i, sobretot, entre els pares i les mares, un greu sentiment de malestar i decepció". La Federació reclamà solucions "per cobrir les mancances causades" i exigiren "un nou marc social i econòmic per recuperar els drets educatius retallats".

Reivindicacions

En aquest sentit, el col·lectiu Professorat Preocupat lliurà divendres a Betlem Torres, delegada d'Educació d'Eivissa i Formentera, un total de 119 missatges recollits per la comunitat educativa pitiüsa en els quals han reflectit les seves queixes i necessitats. L'associació també li entregà 50 globus amb lemes com "L'educació està en l'aire" i tres cartells que la coordinadora ha utilitzat en els diferents actes de protesta.

Salvador Aguilera, portaveu dels professors, es referí, així mateix, a l'acomiadament de fins al 29% dels docents de l'IES Marc Ferrer de Formentera: "Aquesta és la primera mesura. Sabem que a Isidoro Macabich es reduirà la plantilla 15 professors i a Sa Blancadona, hi haurà 6 acomiadaments. Tenim l'increment dels grups i no hem vist ni un cèntim del pressupost. Passen els mesos i veim que no volen dialogar".

Amb tot, les protestes continuen arreu de les Illes. El proper dimecres la Confederació de Pares i Mares (COAPA) ha convocat a les 19 hores una gran casserolada davant el Consolat de la Mar per demanar a Bauzá que rectifiqui.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid