Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió estudiantil
12 estudiants imputats per protestar contra Artur Mas a la UdG

Aquest dilluns van declarar als jutjats de Girona 4 dels estudiants imputats per les càrregues del 16 de desembre

19/06/2012 Drets i Llibertats

Ja són 12 els estudiants que han estat imputats pels fets del passat 16 de desembre a la UdG en protesta per la visita del president de la Generalitat, Artur Mas. Aquest dilluns van declarar quatre dels imputats per les càrregues que hi va haver durant les protestes per part dels Mossos d'Esquadra. Mentre declaraven una quarentena de persones es va concentrar davant dels jutjats de Girona per expressar el seu suport.

Els joves estan acusats de desordres públics, atemptat a l'autoritat i resistència. Mentre declaraven una quarentena de persones s'han concentrat en solidaritat amb aquestes davant els jutjats de Girona.

Els estudiants van presentar una denúncia col·lectiva contra l'actuació dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, "que han agredit i posat en perill la integritat dels estudiants, PAS i professorat, que legítimament es manifestaven", sostenia. 

El passat 13 de juny, l'advocat de la defensa, Benet Salellas, va anunciar que es va admetre a tràmit la denúncia interposada contra els tres agents acusats de ser responsables de la càrrega policial. A més, va denunciar que la UdG i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van facilitar dades persones d'una estudiant a la policia per identificar-la i imputar-la. 

Per aquest darrer fet s'ha interposat una denúncia davant de l'Agència Catalana de Protecció de Dades perquè es reconegui que la Universitat de Girona ha violat la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter personal per haver cedit dades de caràcter personal d'una alumna a la policia sense comptar amb el seu consentiment.

Els comandaments de l'operatiu dels Mossos d'Esquadra havien de ser jutjats el passat 14 de juny, però finalment el judici es va suspendre per petició de la fiscalia. Dos dels agents pendents de judici figuren com a denunciants contra les quatre persones que han declarat aquest dilluns.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid