Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#novullpagar
#novullpagar: "L'única violència que existeix" és la que exerceixen Abertis i La Caixa

#novullpagar ha posat sobre la taula el monopoli de la violència, de la mà de CiU i La Caixa, que han optat pel recurs de la criminalització, el terror i les noves fórmules jurídiques per perseguir els ciutadans indignats amb els peatges

19/06/2012 Res-pública
Militants de la CUP a un peatge del Maresme, en una acció del #novullpagar Militants de la CUP a un peatge del Maresme, en una acció del #novullpagar

La plataforma contra els peatges abusius #novullpagar ha respost amb un escrit al ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz, en relació a la criminalització que aquest dirigent del PP va fer del moviment antipeatges. Per a #novullpagar "l'única violència que existeix" és la que exerceixen "Abertis i la Caixa en connivència amb el Govern de CiU".

En aquest sentit #novullpagar ha posat sobre la taula el monopoli de la violència. Denuncien que CiU i La Caixa han optat pel recurs de la criminalització i l'amenaça, fins i tot creant fórmules jurídiques noves per perseguir els insubmisos al robatori diari dels peatges privats.

Segons exposa #novullpagar aquesta violència del poder, el règim ecòmic i polític que imposa els peatges, "s'expressa amb el cobrament d'uns peatges abusius sobre unes vies sobradament amortitzades i realitzant campanyes de terror per evitar la revolta". Un clima de repressió que comparen amb el del règim feixista del General Franco: "Ni les seves declaracions ni les seves amenaces més pròpies dels temps del NO-DO ens faran callar."

Per una altra banda plataforma #novullpagar també s'ha referit a la deixadesa de les autopistes que els catalans estem obligats per la força a pagar, que segons el comunicat es tracta d'una violència que s'expressa també "amb la deixadesa de vies alternatives que ens costen als catalans desenes de morts a l'any".

En el marc d'aquesta polèmica i respota a la criminalització exercida també des dels grans mitjans de comunicació, el diputat de SI, Uriel Bertran, ha afirmat que "la violència urbana" és més aviat el "genocidi lingüístic que practica el PP als Països Catalans." També ha recordat que l'espoli fiscal que pateix Catalunya "és de 20.000 MEUR anuals".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid