Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga 22-M
La policia desallotja els estudiants que ocupaven la Conselleria d'Educació balear

Una estudiant va ser agredida, cosa que segons els estudiants ha estat utilitzada pel conseller per desviar l'atenció

23/05/2012 Educació

La policia espanyola va desallotjar un per un la setantena d'estudiants que aquest dimarts van ocupar la seu de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats balear.

Mentre els joves estaven pacíficament asseguts a fora del despatx del conseller d'Educació, Rafael Bosch, exigint-ne la presència, la policia es va personar fins al lloc i va expulsar un per un els estudiants, sense que aquests oposessins resistència. Segons explica l'Assemblea de la UIB, a fora els agents van identificar els estudiants i els van comunicar que els denunciarien per "estar a un espai privat". A més, van requisar les càmeres de dues persones i van intentar esborrar-ne el contingut. Les víctimes s'hi van negar i la policia va requisar les càmeres. 

A banda, els estudiants també han denunciat que un cop van arribar al despatx del conseller, tres membres del seu gabinet van intentar evitar l'entrada dels estudiants i van agredir una de les joves. Paradoxalment, explica l'Assemblea UIB, Rafael Bosch "ha utilitzat aquesta circumstància per mentir i dir que nosaltres hem estat les agressores, la qual cosa ha generat una falsa polèmica per desviar el focus del vertader problema: els atacs a l'educació pública".

L'Assemblea de la UIB ha anunciat la seva voluntat de continuar mobilitzant la comunitat universitària i tot el sector de l'educació pública contra les retallades i remarca que "ara més que mai cal sumar esforços cap a noves convocatòries, accions, mobilitzacions i una vaga de totes les treballadores i estudiants de l'educació pública que també arribi a les Illes", que aquest dimarts va celebrar jornada de lluita però no vaga.

L'Assemblea de la Comunitat Universitària exigeix a Bosch l'aturada de totes les retallades en matèria d'educació; la congelació de les taxes de la UIB (i que es camini cap a la gratuïtat de la matrícula); la defensa d'una educació pública, gratuïta i de qualitat i la retirada de les modificacions de la Llei de funció pública i del model de lliure elecció de llengua a les escoles. A més, demana a l'equip rectoral de la UIB que es declari insubmís a l'augment de les taxes universitàries i a la política de retallades del Govern.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid