Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga 22-M
La policia desallotja els estudiants que ocupaven la Conselleria d'Educació balear

Una estudiant va ser agredida, cosa que segons els estudiants ha estat utilitzada pel conseller per desviar l'atenció

23/05/2012 Educació

La policia espanyola va desallotjar un per un la setantena d'estudiants que aquest dimarts van ocupar la seu de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats balear.

Mentre els joves estaven pacíficament asseguts a fora del despatx del conseller d'Educació, Rafael Bosch, exigint-ne la presència, la policia es va personar fins al lloc i va expulsar un per un els estudiants, sense que aquests oposessins resistència. Segons explica l'Assemblea de la UIB, a fora els agents van identificar els estudiants i els van comunicar que els denunciarien per "estar a un espai privat". A més, van requisar les càmeres de dues persones i van intentar esborrar-ne el contingut. Les víctimes s'hi van negar i la policia va requisar les càmeres. 

A banda, els estudiants també han denunciat que un cop van arribar al despatx del conseller, tres membres del seu gabinet van intentar evitar l'entrada dels estudiants i van agredir una de les joves. Paradoxalment, explica l'Assemblea UIB, Rafael Bosch "ha utilitzat aquesta circumstància per mentir i dir que nosaltres hem estat les agressores, la qual cosa ha generat una falsa polèmica per desviar el focus del vertader problema: els atacs a l'educació pública".

L'Assemblea de la UIB ha anunciat la seva voluntat de continuar mobilitzant la comunitat universitària i tot el sector de l'educació pública contra les retallades i remarca que "ara més que mai cal sumar esforços cap a noves convocatòries, accions, mobilitzacions i una vaga de totes les treballadores i estudiants de l'educació pública que també arribi a les Illes", que aquest dimarts va celebrar jornada de lluita però no vaga.

L'Assemblea de la Comunitat Universitària exigeix a Bosch l'aturada de totes les retallades en matèria d'educació; la congelació de les taxes de la UIB (i que es camini cap a la gratuïtat de la matrícula); la defensa d'una educació pública, gratuïta i de qualitat i la retirada de les modificacions de la Llei de funció pública i del model de lliure elecció de llengua a les escoles. A més, demana a l'equip rectoral de la UIB que es declari insubmís a l'augment de les taxes universitàries i a la política de retallades del Govern.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid