Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La mobilització per dissabte a Vic suma veus contra la xenofòbia

La CUP s'ha siuat com a única formació política que dóna suport a aquesta mobilització per combatre el racisme.

25/05/2012 Drets i Llibertats

La manifestació pacífica contra el racisme el 26 de maig amb el lema "Per la cohesió social, aturem el feixisme" escalfa motors i ha situat la CUP com a única formació política que dóna suport a aquesta mobilització per la cohesió social i contra les formes de discriminació contra els nouvinguts.

Fa pocs dies la CUP de Vic denunciava que CiU i ERC "legitimen el racisme" per haver acceptat una proposta del partit xenòfob PxC i haver-se aliniat contra les propostes impulsades per la CUP al consistori de Vic en contra del racisme.

Aquest dimecres es va realitzar a Vic una roda de premsa per convocar la mobilització contra el racisme del dia 26, que va comptar amb la presència del cantant Cesk Freixes, Youssef Alloui, del Consell de Marroquins d’Osona, i Alguer Miquel, de Txarango, així com diversos representants de col·lectius popular de la capital d'Osona. La proteesta ha sumat adhesions durant aquests dies, mentre que partits polítics com el PSC, ICV, i fins el sindicat CCOO se n'han mantingut al marge.

Durant la roda de premsa es va animar a assistir a la manifestació, que es portarà a terme a quarts de 7 de la tarda a la plaça Major, farà un recorregut pels carrers de la ciutat i tornarà a la plaça.

Fins 104 col·lectius i 348 persones a títol individual han donat suport a la mobilització contra el racisme, entre les quals destaquen USTEC-STES, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques d’Osona, Veus Diverses i els mitjans de comunicació Vilaweb Vic i La Rella. L'únic partit polític amb representació institucional que ha donat suport a la manifestació ha estat la CUP, a nivell nacional i des del suport local.

Els promotors d'aquesta gran mobilització han assenyalat que ha estat la crisi la que ha permès "l’aparició i la consolidació d’organitzacions d’ideologia ultradretana i racista que pretenen culpabilitzar d’aquesta situació a les persones migrades". En aquest sentit, considera "intolerable que en nom de la crisi es legitimin aquests tipus de discursos i s’encobreixin polítiques que atempten directament contra els col·lectius més desafavorits".En aquest sentit també denuncien que partits polítics i governs que mantinguin actituds racistes "estan generant directament un clima de crispació i de conflictivitat que fa impossible la cohesió social necessària per construir una societat civilitzada, basada en la igualtat de drets i oportunitats que tot ciutadà ha de tenir".

Repercussió als mitjans

La CUP s’adhereix a la manifestació contra el racisme del proper 26 de maig a Vic

Les entitats adherides al 26-M marquen múscul Osona.com

La cohesió contra el racisme, aquest cap de setmana a Vic LaDirecta

Vic, tots els partits contra la CUP? ElTriangle

El PSC tanca el cercle del 26-M al consistori vigatà i deixa sola la CUP Osona.com

Vic, capital feudal? OpinióNacional

La CUP sadhereix a la manifestació contra el racisme del proper 26 de maig a Vic aMartorell

Una representació de les entitats i persones adherides convoquen la ciutadania a participar a la manifestació contra el racisme El 9Nou

Òmnium i la CUP expliquen en un comunicat per què s'adhereixen a la manifestació contra el racisme, i ICV i PSC, per què no El 9Nou

CCOO Osona també es desvincula del 26-M Osona.com

CUP Manresa assistirà a la manifestació contra el racisme de Vic Manresa.info

Suports lluçanesos a la manifestació contra el racisme de Vic Vilaweb Lluçanès

'Per la cohesió social, aturem el racisme' Social.cat


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid