x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Connivència
Els Mossos detenen un jove de 20 anys assenyalat per Anglada

L'acusa d'haver-lo atacat en una concentració contra l'agressió d'Anglada a dos joves d'origen magribí el 22 d'abril

08/05/2012 Drets i Llibertats

Desenes de persones s'han concentrat aquest dimarts al vespre davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vic per denunciar la detenció d'un jove de 20 anys a qui el president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, acusa d'haver-lo agredit. Anglada ha identificat davant la policia el jove com la persona que l'hauria agredit el 24 d'abril en una concentració contra el racisme convocada davant la casa del líder de PxC justament en rebuig a l'agressió d'Anglada contra dos joves d'origen magribí dos dies abans. Els dos joves van requerir assistència mèdica.

Anglada, però, no ha patit cap mesura policial contra la suposada agressió a dos joves, mentre que Àlex Mas, de 20 anys, haurà de passar la nit a comissaria. Davant de la detenció del jove, Maulets ha convocat aquest dimarts una concentració de protesta -custodiada per agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana- sota el lema "Llibertat Àlex Mas". Mas, que està acusat d'un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques per la suposada agressió a un regidor de l'Ajuntmanet i de danys per haver presumptament trencat el retrovisor del cotxe d'Anglada, passarà a disposició judicial aquest dimecres.

Tot i els intents de l'advocat del noi de convèncer els Mossos perquè li deixessin passar la nit a casa, la policia s'hi ha negat.

CiU i ERC permeten que PxC se sumi a un manifest contra la violència i només la CUP s'hi oposa

L'Ajuntament de Vic va aprovar al ple de dilluns una moció de Plataforma per Catalunya per canviar el preàmbul del manifest contra la violència que ja havien signat fa quinze dies tots els grups municipals excepte PxC. El canvi era per incloure les amenaces i insults que diuen que van patir Josep Anglada i Marta Riera (PxC) i que no es contemplava en el text.

CiU i ERC van acceptar la proposta de PxC. Com a mesura de protesta, la CUP va retirar la seva signatura del text. Anglada va agrair el gest a CiU i a ERC i en canvi va carregar cotnra la CUP acusant els seus membres de "practicar constantment la violència". SI i PSC hi van votar en contra i ICV es va abstenir. La portaveu de CiU, Anna Erra, va afirmar que "és important que PxC signi el manifest", tot i que això comportés la sortida de la CUP.

El manifest original, promogut per l'agressió als dos nois que van necessitar assistència mèdica el 22 d'abril, condemnava la violència i es posicionava a favor de la convivència, el diàleg i l'ordre com a "pilars fonamentals"del model de ciutat. CiU, ERC, CUP, PSC, ICV i SI van signar el text sense PxC, que no va assistir al ple.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid