Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moments de tensió a Badalona front els feixistes de PxC

Dissabte passat per la tarda estava anunciada la presentació dels candidats de la feixista Plataforma per Catalunya al popular barri de Sant Roc de Badalona, on viu una nombrosa comunitat immigrada i romaní.


La presència dels feixistes a Badalona va tenir per resposta la convocatòria d'una concentració davant l'acte de PxC de la plataforma Badalona Antifeixista, de recent creació, que els va rebre per denunciar la seva presència i advertir al veïnat del perill que suposa caure en les provocacions i en l'espiral del discurs xenòfob i d'odi.

03/05/2011 21:30 Drets i Llibertats

 

Es visqueren moments de tensió la tarda de dissabte. A la plaça Camaron de la Isla, on es feia l’acte, s’hi aplegaren més d'un centenar de membres de Badalona Antifeixista, entre ells representants de formacions polítiques com la CUP, Revolta Global, sindicats com Comissions Obreres o el president de l’Associació de veïns de Sant Roc. També hi havia nombrosos veïns del barri de Sant Roc donant el seu suport a Badalona Antifeixista.

badalona_antifeixista2El partit d’ultradreta Plataforma per Catalunya només va aplegar amb prou feines una trentena de persones que es concentraren per escoltar el discurs xenòfob del líder de la PXC, Josep Anglada. En alguns moments es visqueren picabaralles dialèctiques entre els dos col·lectius. Un fort desplegament dels antidisturbis dels Mossos d’Esquadra controlaren les dues concentracions i intentaren que no arribessin al contacte físic. Els crits dels membres de Badalona Antifeixista, però, s'escoltaren molt més forts que no pas les arengues racistes i plenes d'odi del grup reduït de Plataforma per Catalunya, que arribaren a veure's aïllats. L’acte es va acabar sense incidents, i neutralitzant l'acció provocadora del feixista Anglada a un dels barris amb més presència de nouvinguts de Badalona.

PxC presenta a Badalona una llista encapçalada per l'ex membre del grup terrorista i parapolicial Milícia Catalana, Carles Francisoud, que a la vegada es delegat de PxC a aquesta ciutat.

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid