Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Peatges
CiU i PP tomben una moció a favor de #novullpagar a Figueres

La proposta de la CUP instava la Generalitat a no tramitar les denúncies de la concessionària

13/05/2012 Política
El saló de plens de Figueres va tornar a viure divendres passat un front comú de CIU i PP per tal que no prosperés una proposta de suport a la campanya popular #novullpagar. La moció de la CUP, a banda de buscar el suport del consistori figuerenc a la iniciativa popular, instava la Generalitat a no tramitar les denúncies de la concessionària amb l'objectiu de multar els ciutadans.

La candidatura considera "inadmissible" que l'alcalde, Santi Vila, no estigui al costat dels ciutadans en una reclamació que consideren "plenament justificada" com és el debat sobre el cost de les autopistes.

Per la formació independentista, la proposta de l'alcalde Vila en la qual demana la gratuïtat de l'autopista entre Medinyà i la Jonquera únicament per camions, mentre durin les obres de la N-II, "no té cap sentit i allunya l'Ajuntament de la realitat que viu la ciutadania".

El regidor independentista, Joan Font, va denunciar el greuge comparatiu entre els Països Catalans i diferents zones de l'Estat espanyol, i va citar uns exemples clarificadors com és que al Principat de Catalunya el 67% de les autopistes són de peatge, mentre que a Andalusia representa menys del 13%, a Madrid no arriba al 3,5 i a Extremadura no n'hi ha cap.

Font també va donar xifres del tram d'autopista Granollers - la Jonquera, que assegura que va tenir un cost de 68,5 milions d'euros i quan s’acabi la concessió l'empresa preveu que haurà generat uns beneficis de 3033,7 milions.

Segons Font aquestes dades són de la mateixa empresa Abertis, que té, entre d'altres, la concessió d'aquest tram. En aquest sentit Font va dir que "és urgent alliberar l’autopista i evitar el desdoblament de la N-II, no necessitem 10 carrils paral·lels que ens destrossin la comarca".

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid