Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització
3-M, vaga estudiantil en defensa de la universitat pública

A les 12 hi ha convocades dues manifestacions a Plaça Universitat de Barcelona i al rectorat de la UdG

02/05/2012 Educació

Les universitats catalanes estan convocades a una nova vaga estudiantil aquest dijous 3 de maig en defensa de l'ensenyament públic. La Plataforma Unitària per la Universitat Pública (PUDUP), que agrupa professors, estudiants i membres del PAS, denuncia que els governs espanyol i català "han traspassat totes les línies vermelles" i fa una crida a participar en un procés de mobilització constant, que tindrà com a primera data la jornada de vaga estudiantil de dijous.

Les jornades de vaga començaran a les set del matí a diverses universitats dels Països Catalans, en concret a la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Barcelona i la Universitat de Girona. A les 12h hi ha convocada una manifestació per demanar la congelació de taxes a la Plaça Universitat de Barcelona i al Rectorat de la Universitat de Girona.

La PUDUP rebutja el reial decret aprovat la setmana passada on es preveu la possibilitat que els governs autonòmics augmentin les taxes universitàries un 66% de cara al curs 2012-2013. La plataforma creu que aquesta mesura "suposa un atac frontal al dret a l’educació" i anuncia que "inicia un procés de mobilització constant". La comunitat universitària porta un any de fortes mobilitzacions al carrer i a les aules, amb dues vagues generals universitàries (17-N i 29-F).

La PUDUP alerta que "l’espectacular augment de les taxes universitàries suposarà l’exclusió de milers de persones de la universitat pública, per la impossibilitat de pagar la matrícula" i que això comportarà "l'endeutament de moltes famílies en un intent de pagar la universitat pública". A més, remarca que "que el sistema de beques que proposa la Generalitat és insuficient i superficial i una cortina de fum per amagar les polítiques fiscals erràtiques".

Per això exigeix la congelació dels preus de les matrícules universitàries i la rebaixa en aquelles famílies que estan patint una situació econòmica greu, per tal d’avançar en la gratuïtat total de la universitat pública. A més, demana la llibertat dels vaguistes empresonats pels fets de la vaga genera. Són 4 les persones que estan en presó preventiva: els dos estudiants de Física de la UB, un veí del barri del Clot de Barcelona i la secretària d'Organització de la CGT.

SEPC: "Ens trobem en una situació de guerra oberta"

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) denuncia "ens trobem en una situació de guerra oberta per part del govern espanyol i de les respectives Generalitats contra el poble català" ja que "els drets civils i socials més elementals són trepitjats". Per això assenyala que "és nostre el deure de donar una resposta contundent a el proper dijous 3 de Maig".

El sindicat lamenta que el moviment estudiantil "ha sigut reprimit amb força amb nombroses detencions al Principat de Catalunya, duent a terme pràctiques pròperes a règims totalitaris, que vulneren qualsevol llibertat civil, creant un estat d'excepció". A això s'hi afegeix l'augment de taxes, que nega "la possibilitat d'accedir a una educació superior pública a l'àmplia majoria d'aquells estudiants provinents de les classes populars, eliminant de facto l'existència de la Universitat Pública als Països Catalans".

L'STEI-i ha expressat el seu suport a la mobilització dels estudiants i ha anunciat que participarà a la manifestació proposada pels estudiants.

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid