Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nepostisme
Continuen les escridassades contra la política de Bauzá, ara Sa Pobla

Les manifestacions espontànies i populars contra el govern autonòmic a les Illes es van incrementant dia a dia. La ciutadania no vol Bauzá ni a tota la seva cort. El poble així ho diu a Manacor, Inca i ara a Sa Pobla.

19/05/2012 Política

Ahir es va viure moments de tensió a Sa Pobla, en el que era tercera escridassada en una setmana que rebia el president del govern Balear, José Ramon Bauzá.

Els congregats es concentraren a partir de les 20.30 hores al carrer Gran, on s'havia de reunir el PP. La policia local, prèviament, hi havia disposat barreres amb la finalitat de traçar un perímetre de seguretat per protegir el cap de l'Executiu, com a Inca. Quan hi arribaren una trentena de joves de Pinyol Vermell (una organització independentista), però, el carrer encara no estava tancat i es posaren a prop del local. Instants després, començà a comparèixer la Guàrdia Civil que, a força d'empentes i envestides, els feren recular una vintena de metres: eixamplaren el perímetre de seguretat. Els joves intentaren resistir, però fou en va.

Aquestes envestides es repetiren a cada punt del carrer on s'havien posat tanques i en algun instant semblava que els concentrats desbordarien els agents, que subjectaven fort les tanques, però no arribà a passar res de greu.

Bauzá comparegué a les 21.30 hores. El tornaven a acompanyar Pere Rotger, Biel Matas, i Antonio Gómez. Joan Rotger també hi era. A la Sala Rex hi havia el batle de sa Pobla, Biel Serra, i la resta de membres del comitè local.

Es pot destacar que, igual que a Manacor i a diferència d'Inca, el president del Govern entrà tot d'una a la sala, sense perdre temps. Aquest cop, el cotxe el deixà ben davant el portal, de manera que gairebé no s'exposà a un hipotètic llançament d'objectes. Un ou cru caigué davant el portal.

Els assistents feren sonar les casseroles, cridaren "A sa Pobla, en català", "Boti, boti, boti, espanyol el qui no boti", etc. També insultaren el dirigent popular. Criticaren que, mentre que la Policia els feia recular, permetia que joves Nuevas Generacions, de fora poble, esperassin Bauzá davant el portal. El cap de l'Executiu partí a les 23.30 hores. Ningú ja no l'esperava. Es comenta que dimarts podria anar a Pollença, segons informa el Diari de Balears

 

Inca i Manacor

Fa dos dies unes 250 persones van esbroncar al President a Inca i dimarts passat, mig miler de persones a Manacor. Per la seva banda, L'Obra Cultural Balear (OCB) lamenta que en el decurs d'una protesta majoritàriament pacífica contra la política lingüística del Govern Bauzá, que va tenir lloc fa dos dies a Manacor, es produïssin alguns actes de violència, i considera especialment preocupant que algunes persones en resultassin ferides. L'OCB reitera la seva demanda, adreçada al president del Govern, de rectificar la seva política lingüística i retornar al consens en matèria de llengua.

 

Endavant felicita la resposta popular de Manacor contra la política de Bauzá

Endavant (OSAN), a través d'un comunicat, ha donat la  l’enhorabona a la ciutadania de Manacor per la seva protesta de dimarts passat, així com per la gran responsabilitat i coherència mostrades davant les agressions de l'escorta de Bauzá i la policia espanyola.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid