Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El vídeo del Lipdub pel Català a la xarxa

Coincidint  amb la commemoració 312 aniversari de  l’Edicte del Rei Louis XIV que prohibia l’ús oficial del català a Cataluny Nord, s'ha penjat el vídeo del Lipdud pel català enregistrat el passat dissabte a Perpinyà.

02/04/2012 Llengua
Els organitzadors del LipDub per la llengua han penjat a la xarxa el vídeo enregistrat dissabte. Ho podeu veure aquí. Si no teniu les ulleres 3D que van repartir en el moment del lipdub teniu que desactivar aquesta opció. També podeu veure més de tres-centes fotografies de la jornada.

El Lipdub pel català va assolir el rècord mundial pel que fa a participació en un acte d'aquestes característiques amb 7.150 persones, superant amb escreix el Lipdub per la Independència que va aplegar 5.770 participants a Vic.

L'esdeveniment va aplegar gran part de la cultura popular catalana amb castells, gegants, sardanes, correfocs, trabucaires,... persones de totes les edats amb senyeres, estelades... sota un sol radiant. La mobilització més gran que s'ha vist mai a la Catalunya Nord en defensa de la llengua i per cantar la cançó Parlem català de Jordi Barre amb arranjaments del DJ Raph Dumas.

La Federació per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes de Catalunya del Nord, entitat que federa més d'un centenar d'associacions culturals fou l'encarregada d'organitzar aquest aquesta iniciativa


El Lipdub per la Llengua a Perpinyà s'emmarcava en una jornada reivindicativa a tot l'hexàgon per demanar una llei que protegeixi les llengües històriques.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid