Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Amplis sectors de la societat nord-catalana fan una crida a la paticipació del LipDub per la Llengua

Manquen només 5 dies. Els organitzadors fan una crida per assolir la fita de 6.000 persones al peu del Castellet el proper dissabte. Cada dia la web del LipDub recull un nou clip de persones i entitats que donen suport a aquesta iniciativa.

26/03/2012 Llengua
És segurament la primera manifestació per la llengua a Catalunya Nord que rep el suport, escriptors i editors, entitats culturals i esportives, empresaris i comerciants, responsables polítics de dretes i d'esquerres, ensenyants del públic i del privat, els presidents de la cambra d'Agricultura i del bastiment, artistes i anònims ... un total de més de 150 persones han cridat a participar. A a la web del LipDub es pot trobar cada dia nous clips de persones i entitats que donen suport a aquesta iniciativa.

El LipDub es fa perquè que l'estat i els seus diputats votin una llei que garanteixi els drets lingüístics a l'estat francès, el català - per exemple - seria llengua protegida oficialment per a Catalunya Nord. Aquest serà el primer cop que es reivindica tots els territoris de l'hexàgon on es parla altra llengua, alhora el mateix dia, i de formes escollides per cada lloc.

La jornada del 31 de març serà doncs un "diada històrica" pel to reivindicatiu a tot l'estat a Kemper (Bretanya), Baiona (Iparralde), Ajacció (Còrsega), Tolosa de Llenguadoc (Occitània), i Estrasburg, plaça Klèbert (Alsàcia).


Iniciativa a Verkami


Amb el projecte Verkami, el Lipdub per la llengua ha superat el primer objectiu, aconseguir 2000€ per a pagar les primeres despeses. Però la fita és aconseguir 1.000 €uros més. Aquests serviran per 'donar una altra dimensió a la reivindicació, ja que si s'assoleixen serviran per fer la gravació de tot l'acte en 3D'. De moment hi ha i de moment hi ha 2.510 €uros.

La Federació d'Entitats per la defensa de la llengua i la cultura catalana  recorda que 'amb més diners faren millor, en millors condicions i millor qualitat. En el cas que hi hagi beneficis, la totalitat dels diners recollits seran destinats a la promoció de la llengua catalana a Catalunya Nord'.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid