Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Lipdub pel Català a Perpinyà

Sota el lema "Una llengua, un dret, una llei' una desena de manifestacions tindran lloc avui a Catalunya Nord, Occitània, Alsàcia, Arpitània a Bretanya, Còrsega, Euskadi Nord i Flandes en defensa de les llengües històriques parlades a l'estat francès.

31/03/2012 Llengua
Lipdub pel Català a Perpinyà Lipdub pel Català a Perpinyà | Autor: cartell
Dins d'aquest context, a Catalunya Nord La Federació d'Entitats per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes ja ho té tot enllestit pel  'lipdub pel català' que començarà a les dues del migdia al Castellet de Perpinyà, al ritme d'una adaptació de la cançó 'Parlem català' de Jordi Barre. Els organitzadors volen que s'hi sumin sis mil participants per tal d'conseguir el rècord mundial en un 'lipdub', que deté des del 2010 el 'Lipdub per la independència' de Vic.


Programa


 • 10h arribada dels voluntaris, cantants, responsables d'entitats
 • 11h assaig
 • 13h arribada de totes les entitats
 • 14h primera gravació
 • 14h10 animació a la plaça, avaluació del nombre de participants, un punt sobre el que passa a altres llocs de l'Estat, cançons
 • 14h30 segona gravació
 • 14h40 animació, avaluació...
 • 15h tercera gravació
 • 15h10 animació
 • 15h30 quarta i última gravació
 • 15h45 parlament
 • 16h30 final dels actes


L'esdeveniment compta amb un ampli suport social


Com hem anat informant aquests dies, és segurament la primera manifestació per la llengua a Catalunya Nord que rep el suport, escriptors i editors, entitats culturals i esportives, empresaris i comerciants, responsables polítics de dretes i d'esquerres, ensenyants del públic i del privat, els presidents de la cambra d'Agricultura i del bastiment, artistes i anònims ... quasi 200 persones han cridat a participar. A a la web del LipDub es poden trobar els clips de persones i entitats que han donat suport a aquesta iniciativa.

També s'han superat els tres mil euros.  a través de la plataforma Verkami,  que calien per a enregistrar el 'lipdub' i fer-ne un DVD en 3D.


"Una llengua, un dret, una llei'

El LipDub es fa perquè que l'estat i els seus diputats votin una llei que garanteixi els drets lingüístics a l'estat francès, el català, l'occità, l'arpità o francoprovençal, l'alsacià, el bretó, el cors l'èuscar i el flamenc. Serà el primer cop que es reivindica tots els territoris de l'hexàgon on es parla altra llengua, alhora el mateix dia, i de formes escollides per cada lloc.

És per això que també hi haurà manifestacions, concentracions, cadenes humanes i concerts a Kemper (Bretanya), Baiona (Euskadi Nord), Aiacciu (Còrsega) i Estrasburg (Alsàcia), In-nsi (Arpitània) i Lilla (Flandes), a més de Metz i Poetàe. A Tolosa de Llenguadoc es preveu la manifestació més multitudinària.


 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid