Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LipDub pel català
Demanen un full de ruta per l'ús oficial de la llengua a Catalunya Nord

L'APLEC i els representants de les llengues dites "regionals" qualificant d'èxit de la convocatòria del passat 31 de març, ja que es van mobilitzar més de 60.000 persones en total, a l'hexàgon, en defensa del reconeixement dels seus drets lingüístics.

12/04/2012 Llengua

L'Associació per a l'Ensenyament del Català de Catalunya Nord (APLEC), afirma que el passat 31 de març, la mobilització a tot l'estat francès, a favor de la signatura de la carta europea de les llengües minoritàries va ser important, ja que a més de les 7153 persones reunides a Perpinyà, pel LipDub, també es van mobilitzar el mateix dia unes 60.000 persones, van manifestar a Bretanya (12.000), a Flandes (150), a Alsàcia (2000), a Còrsega (300), a Savoia (50), a Occitània (30.000), a Lorena (50) i al País Basc (7000).

L'entitat demana als candidats a l'elecció presidencial, una sèrie de mesures, com per exemple 'concretar un full de ruta precís sobre la política a favor de les llengües: autorització de llur ús oficial, desenvolupament de l’ensenyament bilingüe, presència als mèdies públics, entre altres mesures principals'.

L’APLEC indica que les mesures prioritàries en matèria d’ensenyament i se queda a disposició dels candidats qui voldran treballar seriosament sobre la qüestió. "Per al català, és temps que l’escola garanteixi la igualitat de tots els alumnes i que als 40% de famílies que volen un ensenyament en català se’l proposi classes bilingües. No dubtem que els organitzadors del LipDub sabran fer conèixer les proposicions més favorables", apunta l'entitat.

Per la seva banda,
els representants de les llengues dites "regionals" recorden la postura sobre el reconeixement dels drets lingüístics, que tenen els candidats a l'elecció a president de la república de l'estat francès. Cal recordar que Eva Joly,(EELV) François Hollande (PS), Philippe Poutou (NPA) i François Bayrou (MoDem) són els únics candidats que s'han, clarament i públic, mostrat favorables a aquest reconeixement; amb matisos

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid