Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
Acte ciutadà en contra de l'Hotel del Palau de la Música

"Passats els anys, segueix sent legal fer l’hotel Palau i és més que posible que el nou Govern Municipal reactivi el projecte d’hotel i suprimeixi el Pla d’Usos de Ciutat Vella de Barcelona. Mentrestant, el senyor Millet continua en llibertat", afirmen les entitats

18/04/2012 Res-pública
Les associacions de veïns i veïnes del Casc Antic i Veïns en Defensa de la Barcelona Vella, amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), organitzan un acte per aquest dijous a les vuit del vespre al Petit Palau. Les entitats es pregunten "Per què el projecte d’hotel del Palau segueix vigent? Per què Millet és al carrer? Aquí volem un equipament!". A l'acte, s'exigirà l’anul·lació definitiva del projecte i es demanarà, com a acusació popular, set anys de presó per a Millet i Montull per apropiació indeguda de diners públics.

L’acte, que és obert a tothom, comptarà amb una taula rodona moderada per la periodista Anna Ballbona i comptarà amb la presència de Daniel Jiménez, advocat de les associacions de veïns denunciants; Joan Subirats, professor UAB; Josep Ma Montaner, arquitecte i professor ETSAB;  Maria Mas, vicepresidenta de la AAVV CascAntic i el Delegat dels estudiants d’arquitectura. Com a cloenda,  hi hurà una actuació musical amb Toti Soler i el Cor Jove de l’Orfeó Català (Josep Buforn, piano; Esteve Nabona, director).

4 anys de lluita

La campanya en contra de l'Hotel es va iniciar amb una assemblea veïnal el 5 de març del 2008. A l’assemblea es va posar de manifest el malestar general dels veïns per un projecte que plantejava una transformació urbanística de l'entorn del Palau de la Música per la construcció d'un hotel de 76 places amb un aparcament per 96 cotxes. Després d'aquesta assemblea les entitats convocants vam començar una tasca informativa sobre el projecte, a la vegada que es va presentar en roda de premsa un document d'al·legacions. A partir d'aquest punt es va decidir d’organitzar diverses taules informatives al barri per tal de recollir signatures en contra de l’execució del projecte (lliurament de 3.500 al ajuntament al 2009).

Hotel de luxe... Al costat de les cases on no hi ha ni aigua corrent

Amb aquesta mobilització van aconseguir que l'anterior govern municipal renunciés al projecte i accedís a que l'espai fos un equipament pel barri, però l'actual govern de districte (CiU) ha preparat un nou pla d'usos per poder, no només per convertir aquell espai en un hotel de luxe, sinó per permetre que tot el districte sigui un gran hotel de luxe... Al costat de les cases on no hi ha ni aigua corrent.

Acusació Popular

Les associacions de veïns s’han personat com a acusació popular contra Fèlix Millet i Jordi Montull pel cas del mateix hotel del Palau, ja que la Generalitat no ha volgut ser part de l’acusació tot i que suposadament Millet i Montull es van embutxacar 900.000 euros arrel de la concessió de l'hotel. L’acusació popular demana a Millet i Montull set anys de presó per haver-se apoderat d’aquests 900.000 euros de l’erari públic, tot i que la seva intenció inicial era cobrar-ne 3,6 milions. Els acusen dels delictes d’apropiació indeguda i tràfic d’influències.

Les associacions també han demanat tres anys de presó per l’exgerent d’urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado i sis mesos per l’alehores tinent d’alcalde d’urbanisme, Ramon Massaguer, per delictes de prevaricació, tràfic d’influències i oferta de falsedat en document públic.També reclamen tres anys per a l’exdirector jurídic d’urbanisme de l’ajuntament, Enric Lambies, per falsedat de document públic, i nou mesos de presó per a Carles Díaz, arquitecte del projecte, per tràfic d’influències.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid