Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'exregidora de Ciutat Vella admet pressions de l'Ajuntament de Barcelona per l'hotel del Palau

L'exregidora de Ciutat Vella, Itziar González, va rebre pressions del quart tinent d'alcalde de Barcelona, Ramon García Bragado, per tal que no entorpís la tramitació urbanística de l'hotel del Palau segons l'advocat Jaume Asens
El lletrat, que representa l'associació de veïns del Casc Antic com a acusació popular, va assenyalar que l'exregidora de Ciutat Vella ha dit a la jutgessa que el gener del 2009 va rebre un correu electrònic des del mateix consistori barceloní en el qual se li advertia que el pla havia de tirar endavant perquè comptava amb el compromís de l'exprimer tinent d'alcalde Carles Martí.

29/06/2010 01:00 Territori
L'exregidora va ratificar els correus electrònics que figuren en la causa, dels quals es desprèn que va rebre suposades pressions perquè no bloquegés el projecte de l'hotel, i també n'ha aportat alguns de nous, la majoria missatges rebotats des de l'àrea d'Urbanisme de Barcelona en què Millet i Montull urgien a aprovar les modificacions urbanístiques necessàries.
 
Entre la correspondència que González va reconeixer figura una carta que ella mateixa va enviar el febrer del 2009 a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per advertir-lo que l'operació havia d'aturar-se fins a comprovar-se la seva legalitat, una vegada va saber per la premsa que la construcció de l'hotel s'havia cedit a un particular. El consistori, va afegir, li va contestar que era molt difícil tornar enrere en l'operació urbanística. De fet, González va assenyalar davant la togada que ha estat gràcies a la Fiscalia que s'ha pogut parar el pla. Itziar Gonzalez va dir que també va rebre pres del president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias.
 
L'exregidora de Ciutat Vella va declarat ahir davant la jutgessa que instrueix el cas de l'hotel del Palau de la Música
 
Recordem que després de la seva dimissió, les associacions de veïns del barri ja van denunciar que amb el nou regidor, ara exregidor també a causa del fiasco de la consulta de la Diagonal , Carles Martí, que ja havia ocupat aquest càrrec en l'anterior mandat, es van reactivar els projectes urbanístics més polèmics, que amb González s'havien frenat, principalment el del hotel del Palau.
 
Amb les declaracions d'Itziar Gónzalez s'obren moltes interrogants sobre els projectes urbanístics a la ciutat. González va dimitir de regidora de Ciutat Vella el passat mes d'abril, tot i que va al·legar motius personals, ara es comença aclarir alguns punts foscos de la seva dimissió.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid