Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La FAVB demana "mesures contundents" contra la corrupció a Ciutat Vella

La Federació d'Associaciós de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i la Xarxa de  Veïns de Ciutat Vella ha manifestat aquest dimecres el seu "rebuig i indignació" per la descoberta d'una nova trama de corrupció i extorsió al districte de Ciutat Vella, en el qual hi ha consellers i alts càrrecs municipals implicats.

En aquest sentit, exigeixen als poders municipals l'aplicació de "mesures contundents" a fi de destapar la trama de corrupció del districte de Ciutat Vella i altres que puguin estar relacionades amb el planejament urbanístic de la ciutat de Barcelona.

14/10/2010 00:01 Drets i Llibertats

També demanen l'elaboració d'un protocol de bones pràctiques que faci impossible la seva repetició, a més de l'obertura d'una investigació independent i imparcial, oberta a la participació de les entitats veïnals, les quals han de tenir accés al sumari judicial ja que han estat les primeres que han denunciat l'existència de trames corruptes al districte.

A més, exigeixen també que aquesta investigació no es tanqui en fals, tal com segons afirmen ha succeït en la Comissió d'investigació de l'Hotel del Palau de la Música.

Per altra banda, reivindiquen que va ser el moviment veïnal qui va iniciar la tasca de denúncia de les irregularitats que es donaven al districte oposant-se a la construcció de l'Hotel del Palau i a l'aprovació irregular de llicències per a la creació de pisos turístics i establiments hotelers.

Suport a Itziar González

La FAVB i la Xarxa de Ciutat Vella ha fet públic el seu suport a l'exregidora del districte, Itziar Gonzàlez, "per la seva tasca en defensa dels interessos dels veïns i veïnes del barri". Les entitats consideren que Gonzàlez ha estat "el primer i únic alt càrrec públic municipal que s'ha implicat a fons en la lluita contra la corrupció al districte" escoltant la veu del veïnat i adoptant mesures concretes per posar-hi fi, a resultes de les quals el seu equip ha rebut amenaces de mort, sabotatges i robatoris.

Per tot això lamenten "el canvi de rumb" que el districte ha emprès arran de la dimissió d'Itziar Gonzàlez i la seva substitució primer per Carles Martí i posteriorment per Assumpta Escarp. "Considerem una burla a la ciutadania que aquelles persones que s'han destacat en la defensa dels interessos del veïnat, siguin avui separades del seu càrrec, mentre es mantenen en els seus lloc consellers i alts càrrecs imputats que apareixen com a sospitosos d'haver participat en trames corruptes", manifesten.

La FAVB i la Xarxa Veïnal fan una crida a la ciutadania per continuar la tasca de denúncia de la corrupció i la reivindicació de transparència en l'actuació dels poders públics a fi que la seva activitat respongui a l'interès públic i no a l'enriquiment privat. D'questa manera, iniciaran una campanya de mobilització ciutadana per aconseguir l'expulsió de polítics i tècnics corruptes de l'Ajuntament de Barcelona, "per fer de la política un instrument de construcció i no de destrucció".

Per saber-ne més:

Hereu i Escarp no assumeixen responsabilitats polítiques davant la presumpta trama de corrupció 

 

 
 
 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid