Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Campanya contra la remodelació de l'entorn del Palau de la Música de Barcelona

Inclou un nou hotel a Ciutat Vella. Divendres passat, un centenar de veïns es van manifestar en contra de la inauguració d'un altre hotel al barri
Pel que fa la remodelació del Palau de Música, algunes entitats ja s'han retirat del procés participatiu endegat per l'Ajuntament, ja que  consideren una «contradicció» formar part del debat en què es dóna per bona la construcció d'un hotel i a la vegada denunciar que construir un hotel al costat del Palau «és il·legal» i que han optat per la via de les al·legacions. També han endegat una campanya contra la construcció d'un hotel al costat del Palau de la Música.

28/09/2008 02:02 Territori
El projecte vol enderrocar els edificis del C. St. Pere més Alt 13 bis, 15 i 17 veïns al Palau de la Música per convertir-los en un hotel de luxe; afecta la capella de l’escola de La Salle i les seves instal·lacions i, fent una permuta de clau urbanística, desvaloritza gratuïtament l’edifici del C.Ciutat 1, propietat de la Generalitat. La intervenció només pot ser legal si es descataloga els edificis 13bis, 15 i la capella i es modifica el Pla General Metropolità atès que l’hotel es vol fer a un sól qualificat d’equipament docent. Evidentment la intervenció afecta un entorn tan emblemàtic per a tothom com és el Palau de la Música. Per presentar-lo i aprovar-lo, l’Ajuntament de Barcelona ha obert un període de participació ciutadana.
 
L'Associació de Veïns del Casc Antic, la Plataforma per la Defensa de la Barcelona Vella o entitats com l'Acadèmia de Belles Arts, que rebutgen aquest procés participatiu ja que consideren que no es pot està a favor del projecte i a la vegada denunciar la construcció d'un hotel, proposta en aquess moments il·legal ja que els edificis que volen enderrocar estan catalogats. Per això que han optat per la via d'al·legacions.
 
A més a més, la intervenció afecta l’entorn del Palau de la Música declarat Patrimoni de la Humanitat l’any 1997 per la UNESCO. Aquest organisme estableix  una zona tampó que preserva l’entorn. Aquest edificis, justament, estan dintre de la zona tampó.
 
El promotor de l'hotel és la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música. Per construir-lo, cal enderrocar dues finques catalogades (i quatre més haurien de patir diversos graus d'afectació) que ja són propietat del Palau, que les va adquirir fent una permuta amb l'escola La Salle Comtal, que té la façana principal al carrer Amadeu Vives. Hi ha una complicació afegida i és que a més d'enderrocar les cases catalogades cal canviar la qualificació del sòl, i per això els promotors ja han projectat una permuta amb el solar de La Caixa de la plaça de Sant Jaume. A aquest projecte hi donen suport quatre entitats del barri de Sant Pere i tres de comercials, a més de La Salle.

L'argument de més pes que utilitza el Palau per defensar el seu projecte és que el pla preveu la creació d'una petita plaça davant de l'hotel que donaria més perspectiva sobre el magnífic edifici modernista de Domènech i Montaner.

Les entitats que s'oposen remarquen també que la implantació massiva d’hotels a Ciutat Vella suposa fer fora els veïns, eliminar  comerç de barri i equipaments. "Convertir la Barcelona històrica en un parc temàtic que els ciutadans no volem".

Aquestes entitats, dilluns vinent, faran una reunió al local "Veïns en defensa de Ciutat Vella" 

Un centenar de persones es manifesten contra el nou hotel del Raval
Unes centenar persones es van manifestar ahir a la tarda a la rambla del Raval contra l'obertura de l'Hotel Barcelona Raval. Alguns dels manifestants van llançar ous contra la façana de l'hotel i dos menors van fer pintades en una de les portes d'entrada. Els manifestants, convocats per la Coordinadora contra l'Especulació del Raval, van exhibir una gran pancarta que deia «El Xino no vol l'hotel de merda», i d'altres de més petites amb lemes com ara «No ens robareu la ciutat» o «Ordenança contra els hotels». Agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana vigilaven a distància i no van arribar a intervenir. Els manifestants van llegir un manifest de denúncia del «descontrol del turisme massiu» i les «reformes urbanístiques» que se'n deriven.


 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid