Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Preocupació a Ciutat Vella de Barcelona pel nomenament d'Assumpta Escarp com a regidora del ditricte

L'alternativa a Carles Martí que sembla prendre més força ara per a dirigir el districte és la de la regidora Escarp, una opció vista amb molta preocupació per la majoria d'associacions de veïns del barri, segons informa Vilaweb.
Per Eva Fernàndez, presidenta de la Federació de les Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), en declaracions a Vilaweb, el cessament de Carles Martí 'és una maniobra per sacrificar la torre i salvar el rei'. 'Martí continuarà dirigint el grup municipal i, de fet, podrà continuar manant a l'ombra', diu, afirmant que Martí ha estat l'ideòleg de moltes de les polítiques municipals de l'era Hereu i advertint que continuarà exercint aquesta funció.

18/05/2010 12:19 Territori

Fernàndez considera que la consulta sobre la Diagonal ha esdevingut una 'moció de censura vers el govern municipal, que n'hauria de prendre nota de veritat.' Tant per a Fernàndez com per a diverses associacions de veïns consultades per VilaWeb les primeres mesures adoptades per Hereu són decebedores 'perquè demostren que no es vol canviar el perfil del govern'.

Un dels punts que més preocupen a les entitats és la regidoria de Ciutat Vella, que en poques setmanes ha viscut la dimissió de la regidora, Itziar González, i el cessament ara del seu substitut, Carles Martí. Precisament Martí ha estat acusat aquests dies manca de transparència i de reobrir ràpidament els projectes urbanístics més polèmics del districte, que la regidora dimitida havia frenat per a poder cercar un consens més ampli (vegeu aquesta entrevista amb la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella).

L'alternativa a Martí que sembla prendre més força ara per a dirigir el districte és la de la regidora Escarp, una opció vista amb molta preocupació per la majoria d'associacions de veïns del barri. D'una banda, 'és una política amb un perfil molt semblant a Martí, i molt diferent del de la regidora González', diu un dels líders veïnals del barri; i d'una altra, 'implica associar la problemàtica de Ciutat de Vella únicament a la seguretat, cosa políticament rendible, però irreal, perquè a més de policia calen solucions polítiques fermes a molts problemes de fons com la proliferació d'hotels, de meublés, l'assetjament immobiliari, i el tràfic creixent de drogues.'

Aquestes mateixes fonts recorden que Escarp és la màxima responsable política de la Guàrdia Urbana, un cos policial que segons que denunciava la Xarxa en aquesta mateixa entrevista 'va desaparèixer durant mesos dels carrers i tot just ara ha tornat', coincidint, d'altra banda, amb la dimissió de la regidora González.

Fernández, per la seva banda, interpreta l'hipotètica elecció d'Escarp com 'una estratègia de resistència numantina per acabar el mandat a marxes forçades'. I demana al nou regidor de Ciutat Vella, sigui qui sigui, valentia i coratge per a reprendre els compromisos adquirits per la regidora dimitida. Amb tot, diu, 'costa ser optimista'.

Per saber-ne més:

Els veïns de Ciutat Vella desenterren la destral de guerra contra Martí La Barceloneta amb l'aigua al coll

Maulets condemna l'intent de desprestigi d'Hereu cap a les consultes independentistes 

Cop dur a Hereu per la Diagonal però relega les responsabilitats al primer tinent d'alcalde

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid