Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament crea una nova comissió d'investigació sense haver tancat la del Palau de la Música

Diu una dita que si no vols solucionar un problema, crea una comissió. Cal remarcar que la nova comissió no podrà comptar amb el sumari del cas.

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona han donat donat suport a la proposta del del bipartit (PSC i ICV-EUiA) que formen el govern municipal sobre la creació d'una comissió d'investigació per aclarir els casos de presempta corrupció a Ciutat Vella  quan encara falta tancar les conclusions de la comissió d'investigació sobre la tramitació de l'hotel del Palau de la Música. D'altra banda, l'alcalde, Jordi Hereu  ha enviat  un correu electrònic als funcionaris per expressar-los la seva confiança davant de les investigacions de la trama.

21/10/2010 00:47 Política

Tot i així, Jordi Hereu, encara no ha donat cap explicació sobre la declaració de l’ex-regidora Itziar González, que "va declarat que el seu partit va intentar fer-la fora del districte”

A més a més, l'actual regidora de Ciutat Vella i portaveu del govern municipal, Assumpta Escarp, ha informat que la titular del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona ha considerat "improcedent" facilitar a l'oposició el sumari d'aquest cas per no ser part implicada en el procés. Els grups de l'oposició reclamen tenir accés al sumari des que fa un parell de setmanes van començar a fer-se públics fragments en els mitjans de comunicació. En aquell moment, l'alcalde, Jordi Hereu, va demanar a la jutge permís per facilitar l'accés de l'oposició al sumari, que l'equip de govern té des del juliol com a part en la causa.

Tot i la negativa de la jutge, Escarp ha insistit en la voluntat de transparència del Govern municipal i s'ha manifestat convençuda que "es poden revisar tots els expedients administrativament" sense vulnerar el secret judicial. També ha suggerit als grups"la possibilitat de personar-se en la causa i tenir així accés al sumari".

Recordem que el diari La Vanguardia publicava el passat 7 d'octubre noves dades, noms i informacions continguts en el sumari del cas que se segueix per presumptes irregularitats en la tramitació d’expedients municipals a Ciutat Vella. En aquestes revelacions, sortirien esquitxats noms vinculats a l’Ajuntament de Barcelona que, fins al moment, no s’havien anomenat. En concret, se citava l’actual regidor de Comerç, Roger Pallarols, i al gerent Joan Albert Dalmau. Les ramificacions de la presumpta trama de corrupció també afectaria a Sants i al Poble Nou.

En el sumari, hi ha 25 empresaris imputats i 150 expedients que s'estan investigant. La fiscalia decidirà després si demana la imputació d'altres persones que el sumari relaciona amb la trama. 

Carta d'Heru als funcionaris:

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s'adreça amb una carta per correu electrònic a tots els treballadors municipals arran de la trama de corrupció administrativa descoberta al districte de Ciutat Vella, en què anima als funcionaris i els manifesta la seva "total i absoluta confiança". Hereu assenyala en la seva missiva que "de cap de les maneres l'actuació d'uns pocs pot desaprofitar el prestigi d'una institució que fonamentalment ha estat guanyat per la dedicació diària, l'esforç callat i la professionalitat permanent de milers de treballadors públics".

Per saber-ne més:

La FAVB demana "mesures contundents" contra la corrupció a Ciutat Vella 

Hereu i Escarp no assumeixen responsabilitats polítiques davant la presumpta trama de corrupció 

Preocupació a Ciutat Vella de Barcelona pel nomenament d'Assumpta Escarp com a regidora del ditricte 

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid