Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La primavera indignada rep el congrés de CDC a Reus

Les protestes rebran el congrés on els convergents volen escenificar el seu biaix cap a la "plena sobirania"

23/03/2012 Política
Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) celebra cap de setmana el seu XVI congrés ordinari que portarà Oriol Pujol a la secretaria general en substitució d'Artur Mas, que passarà a ser-ne el president. El conclave se celebrarà a Reus, casualment la mateixa ciutat on fa dues setmanes la CUP va celebrar-hi la seva Assemblea Nacional, i reunirà prop de 2.000 delegats a la Fira de Reus.

Els militants debatran dues ponències, la d'organització, que estableix el nou organigrama del partit, i la ideològica, amb el títol "La transició nacional", on el partit pretén escenificar el seu biaix cap a la "plena sobirania" després del fracàs de l'Estatut. Pel que fa a la nova direcció, Lluís Corominas i Francesc Homs ocuparan les dues vicesecretaries i Josep Rull serà el secretari d'Organització.

"Plena sobirania" sí, independència no

La ponència ideològica, coordinada pel portaveu del Govern, Francesc Homs, defensa avançar cap a la "plena sobirania" de Catalunya. La ponència subratlla que la centralitat política a Catalunya "s'ha desplaçat cap al sobiranisme sense complexos". El "fracàs" de l'Estatut i dels dos tripartits, continua, "han ajudat a la decantació final cap al sobiranisme". "Cal desplegar una estratègia que vagi consolidant el canvi de mentalitat i el canvi cultural que haurà de portar Catalunya cap a la plena sobirania", conclou.

Segueix amb el pacte fiscal

La ponència marca el pacte fiscal com la primera estació d'aquest camí cap a la "plena sobirania", i recull les tres fases per assolir aquest objectiu: buscar la majoria més àmplia possible al Parlament, la negociació amb l'Estat i aprovar una Llei de consultes

Davant d'aquest plantejament s'havien presentat més de 150 esmenes (l'11% del total) que reclamaven anar més enllà en l'eix nacional i apostaven per parlar d'independència, d'emancipació o de l'estat propi. Un gruix important d'aquestes aportacions provenien de la JNC, les joventuts del partit.

Tot el cap de setmana

La inauguració del congrés s'ha celebrat aquest divendres a les set de la tarda a càrrec de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; del secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, i del president de CDC, Jordi Pujol. A partir d'aquí han començat els treballs de debat de les esmenes dins de les dues ponències.

Dissabte es presentarà l'informe de gestió, continuaran els debats en ponència i es presentaran i votaran les candidatures als càrrecs unipersonals i dels membres del Comitè Executiu Nacional que proposarà Oriol Pujol. A última hora es tancarà el debat d'esmenes i es preveu també conèixer el resultat de la votació sobre la direcció. Diumenge, últim dia, es presentarà el dictamen de les dues ponències amb les esmenes que es puguin haver incorporat o transaccionat i tindrà lloc l'acte de clausura, amb la intervenció del nou secretari general, Oriol Pujol, i del president del partit i de la Generalitat, Artur Mas.

"Els que ens roben, retallen i privatitzen"

Davant la celebració del congrés de CDC, l’Assemblea Popular de Reus ha fet una crida a mobilitzar-se i a sortir al carrer per protestar "contra els que ens roben, retallen i privatitzen", en referència als convergents aplegats a la Fira de Reus.

L'assemblea ha organitzat un seguit d'actes de protesta i insta a participar-hi "totes aquelles persones indignades amb la crisi, amb els bancs i el poder econòmic, amb les retallades, amb qui ha provocat la crisi, amb les privatitzacions i el desmantellament dels serveis públics a Catalunya". També als ciutadans indignats "amb una partitocràcia i uns sindicats majoritaris covards, domesticats i claudicants davant el totpoderós poder econòmic" i als indignats "davant l’ofensiva espanyolista, indignades amb la corrupció política i la seva falsa democràcia, amb el Banc Mundial i el Banc Central Europeu, amb el creixement del feixisme i la xenofòbia, amb una monarquia caduca i estèril hereva del franquisme".

L'Assemblea Popular de Reus creu cal assenyalar CiU, partit que "ha dissenyat i portat a terme les retallades, les privatitzacions i el desmantellament dels serveis públics" i que "protegeix la banca i els poders econòmics i retalla els drets laborals i socials i reprimeixen si protestem".

Per tot plegat, han organitzat un seguit d’actes, assemblees, debats, accions i manifestacions "per fer ben palesa la nostra indignació, deixar ben clar que no ens representen! i mostrar el nostre rebuig radical i democràtic a les polítiques encapçalades per Artur Mas, Oriol Pujol, Boi Ruiz, Mas Colell o Felip Puig".

CALENDARI

Divendres 23 de març:

-16:00: alliberament de la plaça del Mercadal.
-18:00: des de la plaça del Mercadal, cercavila + performance pel centre de la ciutat per denunciar les retallades i les privatitzacions.
-19:30: xerrada “Parlamentarisme i assemblearisme al segle XXI” de l’escriptor Félix Rodrigo Mora del 15-M de Madrid.
-21:00: sopar popular al Mercadal.
-22:00: assemblea oberta al Mercadal.
-23:00 / 1:00: concerts i activitats al Mercadal.

Dissabte 24 de març:

-11:00 / 13:00: taula rodona a la plaça del Mercadal amb la participació de Félix Rodrigo Mora del 15-M de Madrid, David Fernández periodista del setmanari La Directa, Sergi Fàbregas de la Cooperativa Integral Catalana i Àngels Martínez, de Dempeus per la Salut Pública i de la Iniciativa Penal Popular en defensa del sistema públic de salut.

-14:30: dinar popular al Mercadal.
-16:30: des del Mercadal, manifestació cap al Tecnoparc (indret on se celebra el congrés de CDC) amb el lema “No tinguem por! Plantem cara!”.

-18:30 (aprox.): arribada de la manifestació al Tecnoparc. Lectura del manifest de l’Assemblea Popular de Reus, parlaments de diferents activistes socials, del 15-M de Reus, de l’EIC i de la CGT.
-21:00: sopar popular al Mercadal.
-22:00 / 1:00: concerts i activitats al Mercadal.

Diumenge 25 de març:

-11:00: concentració al Mercadal i marxa cap al Tecnoparc.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid