x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La primavera indignada rep el congrés de CDC a Reus

Les protestes rebran el congrés on els convergents volen escenificar el seu biaix cap a la "plena sobirania"

23/03/2012 Política
Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) celebra cap de setmana el seu XVI congrés ordinari que portarà Oriol Pujol a la secretaria general en substitució d'Artur Mas, que passarà a ser-ne el president. El conclave se celebrarà a Reus, casualment la mateixa ciutat on fa dues setmanes la CUP va celebrar-hi la seva Assemblea Nacional, i reunirà prop de 2.000 delegats a la Fira de Reus.

Els militants debatran dues ponències, la d'organització, que estableix el nou organigrama del partit, i la ideològica, amb el títol "La transició nacional", on el partit pretén escenificar el seu biaix cap a la "plena sobirania" després del fracàs de l'Estatut. Pel que fa a la nova direcció, Lluís Corominas i Francesc Homs ocuparan les dues vicesecretaries i Josep Rull serà el secretari d'Organització.

"Plena sobirania" sí, independència no

La ponència ideològica, coordinada pel portaveu del Govern, Francesc Homs, defensa avançar cap a la "plena sobirania" de Catalunya. La ponència subratlla que la centralitat política a Catalunya "s'ha desplaçat cap al sobiranisme sense complexos". El "fracàs" de l'Estatut i dels dos tripartits, continua, "han ajudat a la decantació final cap al sobiranisme". "Cal desplegar una estratègia que vagi consolidant el canvi de mentalitat i el canvi cultural que haurà de portar Catalunya cap a la plena sobirania", conclou.

Segueix amb el pacte fiscal

La ponència marca el pacte fiscal com la primera estació d'aquest camí cap a la "plena sobirania", i recull les tres fases per assolir aquest objectiu: buscar la majoria més àmplia possible al Parlament, la negociació amb l'Estat i aprovar una Llei de consultes

Davant d'aquest plantejament s'havien presentat més de 150 esmenes (l'11% del total) que reclamaven anar més enllà en l'eix nacional i apostaven per parlar d'independència, d'emancipació o de l'estat propi. Un gruix important d'aquestes aportacions provenien de la JNC, les joventuts del partit.

Tot el cap de setmana

La inauguració del congrés s'ha celebrat aquest divendres a les set de la tarda a càrrec de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; del secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, i del president de CDC, Jordi Pujol. A partir d'aquí han començat els treballs de debat de les esmenes dins de les dues ponències.

Dissabte es presentarà l'informe de gestió, continuaran els debats en ponència i es presentaran i votaran les candidatures als càrrecs unipersonals i dels membres del Comitè Executiu Nacional que proposarà Oriol Pujol. A última hora es tancarà el debat d'esmenes i es preveu també conèixer el resultat de la votació sobre la direcció. Diumenge, últim dia, es presentarà el dictamen de les dues ponències amb les esmenes que es puguin haver incorporat o transaccionat i tindrà lloc l'acte de clausura, amb la intervenció del nou secretari general, Oriol Pujol, i del president del partit i de la Generalitat, Artur Mas.

"Els que ens roben, retallen i privatitzen"

Davant la celebració del congrés de CDC, l’Assemblea Popular de Reus ha fet una crida a mobilitzar-se i a sortir al carrer per protestar "contra els que ens roben, retallen i privatitzen", en referència als convergents aplegats a la Fira de Reus.

L'assemblea ha organitzat un seguit d'actes de protesta i insta a participar-hi "totes aquelles persones indignades amb la crisi, amb els bancs i el poder econòmic, amb les retallades, amb qui ha provocat la crisi, amb les privatitzacions i el desmantellament dels serveis públics a Catalunya". També als ciutadans indignats "amb una partitocràcia i uns sindicats majoritaris covards, domesticats i claudicants davant el totpoderós poder econòmic" i als indignats "davant l’ofensiva espanyolista, indignades amb la corrupció política i la seva falsa democràcia, amb el Banc Mundial i el Banc Central Europeu, amb el creixement del feixisme i la xenofòbia, amb una monarquia caduca i estèril hereva del franquisme".

L'Assemblea Popular de Reus creu cal assenyalar CiU, partit que "ha dissenyat i portat a terme les retallades, les privatitzacions i el desmantellament dels serveis públics" i que "protegeix la banca i els poders econòmics i retalla els drets laborals i socials i reprimeixen si protestem".

Per tot plegat, han organitzat un seguit d’actes, assemblees, debats, accions i manifestacions "per fer ben palesa la nostra indignació, deixar ben clar que no ens representen! i mostrar el nostre rebuig radical i democràtic a les polítiques encapçalades per Artur Mas, Oriol Pujol, Boi Ruiz, Mas Colell o Felip Puig".

CALENDARI

Divendres 23 de març:

-16:00: alliberament de la plaça del Mercadal.
-18:00: des de la plaça del Mercadal, cercavila + performance pel centre de la ciutat per denunciar les retallades i les privatitzacions.
-19:30: xerrada “Parlamentarisme i assemblearisme al segle XXI” de l’escriptor Félix Rodrigo Mora del 15-M de Madrid.
-21:00: sopar popular al Mercadal.
-22:00: assemblea oberta al Mercadal.
-23:00 / 1:00: concerts i activitats al Mercadal.

Dissabte 24 de març:

-11:00 / 13:00: taula rodona a la plaça del Mercadal amb la participació de Félix Rodrigo Mora del 15-M de Madrid, David Fernández periodista del setmanari La Directa, Sergi Fàbregas de la Cooperativa Integral Catalana i Àngels Martínez, de Dempeus per la Salut Pública i de la Iniciativa Penal Popular en defensa del sistema públic de salut.

-14:30: dinar popular al Mercadal.
-16:30: des del Mercadal, manifestació cap al Tecnoparc (indret on se celebra el congrés de CDC) amb el lema “No tinguem por! Plantem cara!”.

-18:30 (aprox.): arribada de la manifestació al Tecnoparc. Lectura del manifest de l’Assemblea Popular de Reus, parlaments de diferents activistes socials, del 15-M de Reus, de l’EIC i de la CGT.
-21:00: sopar popular al Mercadal.
-22:00 / 1:00: concerts i activitats al Mercadal.

Diumenge 25 de març:

-11:00: concentració al Mercadal i marxa cap al Tecnoparc.
Valora
Rànquings
  1. Jesús Rodríguez: ‘Unitats especialitzades de la Guàrdia Civil tenien la missió d’assaltar el palau i el parlament’
  2. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  3. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  4. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  5. Per què la República Catalana no és (encara) un Estat?
  6. Què hauria passat si...?
  7. L’ANC presenta el concert en favor de l’alliberament dels presos polítics, que destinarà els beneficis a la Caixa de Solidaritat
  8. La CUP, partit de centre
  9. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  10. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid