Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reforma laboral
Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març

No ha estat fins que el Congrés ha convalidat la reforma laboral que CCOO i UGT han decidit convocar vaga general, com ja havia fet la Intersindical-CSC i havia manifestat la COS

09/03/2012 Laboral
Els Països Catalans faran vaga general el 29 de març. Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han decidit convocar una vaga general al conjunt de l'Estat contra la reforma laboral, segons informen diversos mitjans i anunciaran públicament aquest migdia en una trobada entre el Comitè Confederal de la UGT i el Consell Confederal de CCOO.

Finalment, s'han sumat a les demandes dels sindicats catalans, com la Coordinadora Obrera Sindical (COS), que havia iniciat una campanya per insistir en la necessitat de la vaga general, o la Intersindical-CSC, que dimecres ja va aprovar la convocatòria d'una vaga general per aquest mateix dia.

CCOO i UGT però, no s'han decidit fins que el Congrés dels Diputats ha convalidat el decret llei sobre la reforma laboral amb el suport del PP, CiU i UPN. La convocatòria dels sindicats majoritaris és per tot l'Estat, tot i que al País Basc i Galícia els sindicats de classe propis ja havien convocat vaga general.

El Secretariat Nacional de la Intersindical-CSC va decidir dimecres convocar vaga general pel 29 de març per rebutjar la reforma laboral i la negociació col·lectiva aprovada la pel govern espanyol i per defensar els drets socials i laborals dels catalans. Segons afirma, "la mobilització social és l'única manera de mostrar el rebuig a les polítiques que s’apliquen a la Unió Europea i a l’estat espanyol, injustes i equivocades". A més, remarca que les mesures que preveu aplicar la reforma laboral "de manera fàcil i barata faciliten l’acomiadament, donen més poder als empresaris, precaritzen el treball, retallen drets, ataquen la negociació col·lectiva i són tan agressives com inútils".

La Intersindical insisteix en la necessitat d'obtenir "la major resposta social possible", ja que "com més organitzacions sindicals i sectors socials se sumin a aquesta convocatòria i com més gran sigui la resposta, molta més força tindrem per obligar el govern espanyol a retirar aquesta reforma laboral".

De la seva banda, la COS ja havia convocat una jornada nacional de lluita per aquest dia com a "camí que creiem inevitable si es vol plantar cara al capitalisme espanyol" i per avançar en la convocatòria d'una vaga general. El sindicat creu que la vaga general és "l'única manera de defensar no només els nostres drets laborals, sinó també de poder materialitzar el canvi social que permeta que siguem les persones treballadores i no el capital el centre i l’eix fonamental de la transformació i canvi real i radical que necessitem a casa nostra i a tot arreu".
Valora
Vídeos
[COS] Contra la Reforma Laboral 2012 Vaga General
Viral sobre La Reforma Laboral 2012. Hem de respondre per tots els mitjans a aquest nou atac als drets socials i laborals de la classe treballadora.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid