Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Classe treballadora
Jornada nacional de lluita contra la reforma laboral el 29 de març

La COS ha engegat una campanya de sensibilització per avançar cap a la vaga general

26/02/2012 Laboral
Amb el nom de "Contra la reforma laboral, vaga general", la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a engegat una campanya d'abast nacional per sensibilitzar la població de la necessitat de mobilitzar-se a través d'una vaga general per aturar la reforma laboral i les agressions contra els drets laborals.

La COS posa de manifest que els pobles treballador gallec i el basc ja han convocat una vaga general pel proper 29 de març i en aquest sentit anima els catalans a mobilitzar-se també aquest dia. "Aquest és el camí que creiem inevitable si es vol plantar cara al capitalisme espanyol, i així doncs, fem una crida a mobilitzar-nos a casa nostra per eixa mateixa data, en una jornada nacional de lluita arreu dels Països Catalans per tal de mostrar el nostre rebuig frontal a aquesta nova contrareforma laboral i avançar amb fermesa en el camí de la preparació i convocatòria de la vaga general al nostre país", manifesta.

El sindicat ho veu com "l'única manera de defensar no només els nostres drets laborals, sinó també de poder materialitzar el canvi social que permeta que siguem les persones treballadores i no el capital el centre i l’eix fonamental de la transformació i canvi real i radical que necessitem a casa nostra i a tot arreu".

Jordi Aldeguer, secretari d'organització de la COS, afirma que "és de vital importància que, no tan sols el nostre sindicat, sinó tota l'esquerra independentista es destaque per la seua dura feina preparatòria d'una vaga general als Països Catalans". Segons Aldeguer, la campanya  "anima a fer front a aquest nou atac als nostres drets, defensant el lloc de treball i prenent consciència del conflicte de classes inherent al sistema capitalista".

Campanya de sensibilització

En el marc d'aquesta iniciativa, el sindicat ha elaborat un vídeo que resumeix les retallades de drets que conté la reforma laboral i sosté que es basa en "augmentar el poder de la classe dirigent" a costa de reduir salaris. En aquest sentit recorda les paraules de Warren Buffet, multimilionari nord-americà, que digué: "Clar que hi ha lluita de classes, però és la meva classe, la dels rics, la que ha començat aquesta lluita i anem guanyant".

La gravació insta els treballadors a defensar el seu lloc de treball ja que "per molt que t'amaguis els problemes seguiran aquí" i en aquest sentit defensa "contra la reforma, vaga general i lluita de classes".

A més, la COS ha editat un cartell amb un portal a favor de la vaga general i ha començat a fer paradetes informatives per donar a conèixer la campanya i a estendre-la per diferents empreses.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid