Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
29-F
Els estudiants abandonen l'edifici històric de la UB

Després de 4 dies d'ocupació. S'havien compromès a fer-ho amb el rectorat a canvi que els dirigents de la universitat retiressin la petició de desallotjament que havien fet als Mossos d'Esquadra.

04/03/2012 Educació
A les 20 h del vespre, l’edifici històric de la Universitat de Barcelona ha quedat completament buit. Els estudiants han complert la promesa i han abandonat el recinte minuts abans del termini: més enllà de les 20 h hi haurien pogut entrar les forces policials per desallotjar-los.

A la sortida els estudiants han explicat que tenien intenció d'anar fins a la plaça de Catalunya a través del carrer Pelai. A la plaça s'ha celebrat una assemblea on s'han traslladat les propostes que s'han aprovat aquests dies. Ara les diferents assemblees de facultat avaluaran les properes accions reivindicatives.

Al llarg del dia, una setantena d’estudiants i professorat d’universitats i instituts han debatut sobre el futur de l’ensenyament públic.

Coincidint amb la jornada de vaga convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) dimecres passat, diversos estudiants van decidir mantenir la protesta ocupant el rectorat de la Universitat de Barcelona.
 
En un primer moment des del rectorat es va demanar als Mossos d'Esquadra que desallotgessin els estudiants, però posteriorment es va arribar a un pacte pel qual els ocupants es comprometien a marxar aquest dissabte a les vuit, a canvi que la petició als Mossos quedés sense efecte.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid