Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Revolta estudiantil
Detinguts dos estudiants en una protesta a favor de la universitat pública

Aquest matí s'ha celebrat una concentració a davant del Departament d'Economia per denunciar el desmantellament de la universitat pública

28/02/2012 Educació
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos estudiants universitaris a la concentració que s'ha celebrat aquest dimarts al matí en el marc de les mobilitzacions prèvies a la vaga general de dimecres. Desenes d'estudiants s'han concentrat a davant de la conselleria d'Economia de Barcelona en una protesta de caràcter pacífic que no s’ha pogut realitzar per una actuació policial que ha finalitzat amb diversos estudiants amb contusions i dos estudiants emmanillats i detinguts que ja han quedat en llibertat amb càrrecs de desobediència i atemptats a l'autoritat.

PUDUP: "Una càrrega absolutament desproporcionada"

La concentració, celebrada a dos quarts de deu, estava convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), òrgan unitari de les principals organitzacions de treballadors, professorat i estudiants de les universitats públiques catalanes, que ha reiterat que la protesta era pacífica i volia denunciar el procés de desmantellament de la universitat pública. La PUDUP ha titllat d'"absolutament desproporcionada" l'actuació policial i ha assenyalat que espera "una actitud més sensata de les autoritats públiques i policials del país per tal de que la protesta social no es vulgui transformar en un problema d’ordre públic", com ja s’ha esdevingut recentment al País Valencià.

La plataforma exigeix un posicionament a les autoritats i en aquest cas específicament del rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso, ja que els estudiants detinguts pertanyen a aquesta universitat pública.

SEPC: "Hem observat de nou l'autèntica cara dels cossos policials"

De la seva banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha remarcat que "hem observat de nou l’autèntica cara dels cossos policials i les ganes de silenciar el moviment estudiantil per part de la autoritats". El sindicat assegura que l’acció dels Mossos no està justificada i avisa que "no permetrem que se’ns silencii amb cops de porra i repressió policial".

El SEPC ha exigit la llibertat sense càrrecs dels dos detinguts i la dimissió del conseller d’Interior, Felip Puig, com a "responsable directe d’aquesta càrrega policial desmesurada i de totes les anteriors". Així mateix, ha demanat disculpes públiques per part de la Generalitat de Catalunya.

"Hem decidit buidar les aules i prendre els carrers i cap tipus d'actuació opressora per part de la policia podrà acabar amb els nostres objectius", adverteix el SEPC, que encoratja la comunitat educativa a sumar-se a les properes mobilitzacions com la vaga general d'educació que demà, 29 de febrer, es durà a terme arreu dels Països Catalans.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid