Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans a Europa
El Tribunal d'Estrasburg dóna la raó a Otegi i condemna de nou l'Estat espanyol

El líder independentista basc va declarar que Juan Carlos I era "el rei dels torturadors"

02/03/2012 Internacional
El Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg (TEDH) ha donat la raó al líder independentista basc empresonat, condemnat des finals del 2009 a un any de reclusió per injúries al rei, per declarar que el cap de l'exèrcit espanyol "protegeix la tortura i imposa el seu règim monàrquic gràcies a la violència."

L'Estat espanyol haurà d'indemnitzar el líder de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, amb 20.000 euros. Així ho confirma la sentència del març de l'any passat del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que va fixar-la en concepte de danys morals per la "desproporcionada" condemna que se li va imposar al dirigent polític per un "delicte d'injúries al rei espanyol".

Aquesta sentència afirma que s'havia vulnerat el dret a la llibertat d'expressió del dirigent abertzale.

Segons el TEDH, aquesta pena de presó imposada per "una infracció comesa en el terreny del discurs polític no és compatible amb la llibertat d'expressió garantida per l'article 10 del Conveni Europeu de Drets Humans". Per al Tribunal d'Estrasburg, "en el context d'un debat sobre una qüestió amb un interès públic legítim, res pot justificar la imposició d'aquesta pena de presó".

El ministre del govern espanyol Alberto Ruiz-Gallardón ha expressat el disgust i la deslegitimació que suposa aquesta nova condemna contra el Regne d'Espanya. El responsable ha fet pública la seva "discrepància" amb la sentència, que diu que "acata amb disgust", atès que el Tribunal Europeu de Drets Humans, d'acord amb els convenis signats per l'Estat espanyol, té jurisdicció sobre la vulneració dels drets humans que es cometen en l'administració espanyola.

El portaveu nacional de l'antiga Batasuna continua empresonat des del 16 d'octubre de 2009, processat pel tribunal especial Audiència Nacional espanyola per diversos "delictes" de militància política independentista.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid