Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans a Europa
Estrasburg condemna l'Estat francès per mantenir a la presó malalts psíquics

El TDHE condemna a l'Estat francès per "tractes inhumans i degradants."

02/03/2012 Drets i Llibertats
S'ha publicat una sentència del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg contra l'Estat francès per mantenir a la presó presos greument malalts. El tribunal europeu condemna a l'Estat francès per "tractes inhumans i degradants" en base a l'article 3 del Conveni Europeu de Drets Humans.

Segons han destacat el diari Gara, la sentència arriba en un moment en que s'està reclamant la posada en llibertat de presos polítics bascos empresonats amb malalties greus i incurables.

La sentència d'Estrasburg diu que "una persona mantinguda a la presó amb greus problemes mentals fa més difícil que se li pugui proporcionar un tractament mèdic requerit a la seva situació i sotmet al reu a una situació que excedeix el nivell inevitable de sofriment inherent al detingut" .

Per això, condemna l'Estat francès per "tractes inhumans i degradants" per mantenir una persona amb problemes mentals a la presó, en base al'article 3 del Conveni Europeu de Drets Humans.

Aquest conveni també ha estat ratificat per l'Estat espanyol i ha recordat el cas del pres polític basc Txus Martin, empresonat a la presó de Zaballa, que pateix un trastorn esquizo-afectiu greu. Martín va romandre 8 anys a la presó a l'Estat francès en situació d'incomunicació el que el va portar a desenvolupar la malaltia que ara pateix i es troba en presó preventiva, és a dir, sense cap sentència ferma en contra. Malgrat tot, la seva posada en llibertat ha estat denegada per l'Audiència Nacional espanyola.

Behatokia (l'observatori de drets humans del País Basc) ha denunciat que lagreu situacó de Txus Martín és la d'altres 8 presos i preses polítiques basques que pateixen malalties greus romanen a la presó "contravenint tant la pròpia legislació espanyola com la internacional".

En aquest sentit, aquest organisme pels drets humans ha exigit l'immediat alliberament dels presos que es troben greument malalts ja que la seva situació a la presó "no només és il·legal, sinó que atempta contra un dels drets més bàsics com és el dret a la salut ".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid