Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Concentració indefinida a la comissaria de les Corts en suport als detinguts

Desenes de persones donen suport al mig centenar de detinguts tot i les coaccions policials

30/03/2012 Drets i Llibertats
Els detinguts durant la jornada de vaga general que van ser traslladats a la comissaria de les Corts de Barcelona han començat a declarar aquest divendres pels volts de les deu del matí.

Des d'aquella hora desenes de persones s'han desplaçat fins a aquesta comissaria per mostrar el seu suport als detinguts. Persones concentrades han denunciat que els Mossos els obliguen a fer grups de menys de 20 persones sota l'amenaça d'identificar-los per concentració il·legal. En aquesta línia, el SEPC ha denunciat que els Mossos coaccionen els concentrats per intentar dissoldre la protesta. Tot i així, la concentració de suport segueix a les portes de la comissaria.

Segons Alerta Solidària són més de 60 les persones que a les dues del migdia segueixen concentrades per mostrar la seva solidaritat a les persones encara queden detingudes a les dependències policials del carrer Travessera de Les Corts númer 321. L'organització antirepressiva ha confirmat que els mossos han intentat identificar la gent que s'ha anat concentrant des de les deu del matí.

Uns 50 detinguts

Tot i així, els solidaris segueixen al lloc per saber més dades de les persones hi ha a dins. Es desconeix el nombre exacte de detinguts, tot i que segons les últimes dades policials serien 51 del total de 53 detencions que hi van haver ahir a la ciutat de Barcelona. Dues persones van ser alliberades ahir.

En les pròximes hores els detinguts passaran a disposició judicial per declarar als jutjats. Alerta Solidària ha fet una crida a donar suport a la concentració que continua a Les Corts de manera indefinida. Així mateix, ha denunciat "la intoxicació mediàtica que s'està vivint a la majoria de mitjans de comunicació sense parlar de la infiltració i provocació dels mossos dins de le mobilitzacions".

També la CAJEI ha fet una crida a participar a la concentració fins que alliberin l'últim detingut. La coordinadora exigeix la immediata posada en llibertat de les persones que van ser arrestades durant la vaga general. "La solidaritat entre treballadores que ahir va convertir la vaga en un èxit és avui més necessària que mai", afirma.

De la seva banda, la CUP ha condemnat les detencions que ha titllat d'"indiscriminades" i les accions policials que ha qualificat de "desmesurades" que hi va haver a Barcelona, on els Mossos d’Esquadra van carregar contra els manifestants amb gasos lacrimògens i pilotes de goma. L'assemblea de la CUP del barri de les Corts ha donat suport als detinguts que segueixen a la comissaria i ha lamentat que no fos fins gairebé 6 hores més tard que els Mossos es possessin en contacte amb els advocats, motiu pel qual la vista ha estat aquest divendres.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid