Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Persecució política
Posicionament de Maulets i l'AJV per l'acte suspès d'homenatge al "Cala"
06/02/2012 Drets i Llibertats

Després que l'Audiència Nacional espanyola hagi desestimat la denúncia que l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) contra l’acte d’homenatge a Josep de Calassanç Serra “Cala” d'aquest dissabte a la Societat Coral El Micalet de València i que es va suspendre per la denúncia, la Cajei i Maulets de l’Horta han emès un comunicat explicant la situació i les circumstàncies que van provocar la desconvocatòria.

Per la seva banda Alerta Solidària ha mostrat el seu "suport a les dues organitzacions i el rebuig total cap a la denúncia sense base jurídica que l’AVT (Asociación de Víctimas del Terrorismo) va presentar en assabentar-se de l’homentage" L'organització antirepressiva també remarca que  De la mateixa que també continuarà treballant "per recuperar i mantindre viva la flama de la nostra història de lluita en propers actes."En aquest mateix sentit Endavant-OSAN han mostrat el seu suport amb les organitzacions juvenils de València i en una nota de premsa amb el títol Defensar la terra no és cap delicte: prou criminalització a l'Esquerra Independentista exposa que el "rebuig a la campanya intoxicadora iniciada per la denúncia presentada per la ultradretana Asociación de Víctimas del Terrorismo (AVT) davant la Audiencia Nacional, el tribunal d'excepció espanyol, hereu del feixista Tribunal de Orden Público (TOP), que s'encarrega d'organitzar judicis polítics." Per aquesta organització una bona part dels mitjans informatius valencians també han exercit un "tractament criminalitzador i inculpatori de diversos mitjans de comunicació (Levante-EMV i Las Provincias) forma part d'un manual de contrainsurgència, més típic d'una monarquia bananera que d'un estat democràtic on es puguen expressar amb llibertat les idees."


Comunicat de l’assemblea de Joves de València i Maulets de l’Horta

Des de l’Assemblea de Joves de València i Maulets l’Horta volem donar a conèixer la nostra posició respecte a la denúncia interposada per la Asociación de Víctimas del Terrorismo (AVT) per l’acte que havíem organitzat al voltant de la història de l’organització Terra Lliure i el sopar d’homenatge a Josep Maria de Calassanç Serra “Cala” previstos per al dia 4 de febrer:

La convocatòria d’aquestos actes depenia exclusivament i única dels nostres col·lectius, sense que en foren part organitzadora els espais on anaven a realitzar-se. Hem decidit desconvocar momentàniament els actes previstos per tal d’aclarir prèviament les acusacions realitzades contra els nostres col·lectius.

Els actes organitzats no constitueixen cap delicte d’enaltiment del terrorisme. De fet, la denúncia de l’AVT ha estat ja desestimada per l’Audiència Nacional.

En cap moment s’ha pretès des dels nostres col·lectius vexar o humiliar ningú: només hi havia la intenció de donar a conèixer una part de la nostra història recent, malauradament sempre oblidada.

La imatge utilitzada al cartell de la convocatòria és la fotografia d’una entrevista concedida per l’organització Terra Lliure a la televisió pública basca a principis dels anys 90. És una imatge molt difosa i representativa que reflexa de forma directa aquell moment històric. S’ha utilitzat aquesta imatge perquè incidia directament en la temàtica que s’anava a tractar a l’acte, i consideràvem que no hi havia cap raó per amargar-se’n.

Calen dues matisacions d’especial importància envers els arguments utilitzats per l’AVT en el seu objectiu de criminalitzar-nos, i que o bé ignoraven o bé han volgut obviar intencionadament:

En primer lloc, mai fou objectiu de l’organització Terra Lliure causar morts. En 17 anys d’activitat, l’organització causà la mort involuntària d’una única persona. La crisi derivada d’aquella acció fou un dels precipitants de la dissolució de l’organització anys més tard.

En segon lloc, cal dir que, si bé Josep Maria de Calassanç “Cala” fou fundador de Terra Lliure, va deixar l’organització a principis dels anys 80 per considerar que Terra Lliure havia d’abandonar la via armada. Josep Maria de Calassanç dedicà la major part de la seua vida a realitzar una tasca ingent de recuperació cultural a la Catalunya Nord. L’objecte de l’homenatge no era cap altre que reconèixer tota eixa labor.

L’AVT, així com alguna organització de caràcter feixista, han intentat criminalitzar-nos per aquesta convocatòria. Aquestes entitats han d’assumir que oferir una visió diferent a la seua de la història no suposa cap agressió. Considerem que aquestos grups tan sols pretenen obstaculitzar políticament i legal col·lectius i persones que no pensen com ells o que tenen una opinió pròpia.

No podem admetre que existisca el dret teòric a la llibertat d’expressió i que l’exercici d’aquest siga, alhora, una font inesgotable de pressions, denúncies, criminalització i assetjament per totes les vies.

Entenem que el leitmotiv que ha mogut l’AVT a realitzar aquesta denúncia no és la consideració que existisca cap fet delictiu, sinó la necessitat de justificar en part la seua pròpia existència com a entitat. Si no existeix una agressió que denunciar i gestionar, cal inventar-la.

Finalment, oferim les nostres disculpes a les persones que tenien previst assistir als actes organitzats. Esperem que fets com aquestos no tornen a ocórrer.

Assemblea de Joves de València-CAJEI
Maulets l’Horta
València, 3 de febrer de 2012
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid