Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
L'Ajuntament de Badalona retallarà un 37% el pressupost dels mitjans públics

La CUP tem que en aquesta nova etapa la ràdio, la televisió i la revista locals "siguin una barreja entre el NO-DO i la premsa rosa”

15/02/2012 Comunicació
L'Ajuntament de Badalona ha presentat el pressupost municipal per aquest any 2012. Segons va detallar dilluns el primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda i Recursos Interns de l'Ajuntament de Badalona, Ramon Riera (PP), el pressupost puja a 150 milions d'euros, un 6% menys que el 2011.

Especialment destacada és la reducció del pressupost que pateix la ràdio i televisió pública municipal, Badalona Comunicació. Riera va explicar que el pressupost de l'ens es redueix un 37%. Per aquest motiu els treballadors de Badalona Comunicació es van concentrar dilluns davant de l'Edifici El Viver de Badalona, on es va presentar el pressupost, per protestar per la seva situació. Els treballadors van tallar el trànsit a l'N-II durant uns minuts.

Segons el comitè d'empresa de Badalona Comunicació, l'última proposta del govern de Xavier García Albiol oferia mantenir 30 dels 65 llocs de treball actuals, la qual cosa "segueix fent inviable la seva continuïtat". El comitè d'empresa considera que no es podrà mantenir la qualitat dels mitjans de comunicació locals. Segons els treballadros, no es podrà mantenir la qualitat reduint la plantilla a només 30 persones, xifra que ha presentat el govern municipal de Badalona.

Més de 1.300 persones ja han donat suport a la campanya "Jo també sóc" per garantir la continuïtat i qualitat dels mitjans de comunicació públics de la ciutat.

"Entre el NO-DO i la premsa rosa?"

La CUP, que ja ha manifestat el seu suport als treballadors de Badalona Comunicació i els anima a seguir mobilitzant-se, ha rebutjat el pla de viabilitat presentat pel PP i considera que "ens trobem davant d’un atac flagrant contra la ciutat sencera i no només davant d’una simple reducció de plantilla". La formació valora molt negativament la dràstica reducció de la plantilla de treballadors que es planteja, podent arribar a afectar a 2/3 parts de la plantilla actual.

A més, alerta que existeix un "perill real" que Badalona Comunicació esdevingui "un ens públic controlat per alguna productora privada i que elabori un producte audiovisual de pèssima qualitat". En paraules de Francesc Duran, portaveu de la CUP, “en aquesta nova etapa ens podem trobar que la ràdio, la televisió i la revista locals siguin una barreja entre el NO-DO i la premsa rosa”.

La CUP vol fer esment també al risc d’espanyolització i assegura que "ben aviat ens podem trobar amb una televisió bilingüe, en clara consonància amb el perill que plana a sobre el model d’immersió lingüística denunciada pels sectors espanyolistes més ultres" i avisa que pot arribar fins i tot al punt de ser una televisió monolingüe castellana com passa a Canal 9.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid