Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades a l'ensenyament
La marea groga inunda les aules d'escoles, instituts i universitats

S'ha convocat una concentració aquesta tarda al Parlament amb motiu de l'aprovació dels Pressupostos

15/02/2012 Educació
Els centres educatius celebren aquest dimecres una jornada de lluita coincidint amb l'aprovació, aquest dimecres al Parlament, dels pressupostos que CiU ha pactat amb el PP. En aquest sentit, els sindicats de l'ensenyament com USTEC-STEs i l'Assemblea Groga han convocat la comunitat educativa al Parlament a partir de dos quarts de sis de la tarda. L'Assemblea Groga vol aconseguir que aquest dimecres, dia en què s'aproven els nous pressupostos, sigui una jornada de formació, reivindicació i lluita.

És per això que ha fet una crida a mostrar el rebuig tant a dins com a fora dels centres, davant del que considera l'"enèsin atac contra l'ensenyament públic". En aquest sentit, anima el professorat, les famílies i els estudiants a mostrar el desacord i indignació duent la samarreta groga i convertint aquest dia en un "15-F Groc" ple a vessar d'activitats i propostes contra les retallades i en suport a l'educació pública.

La proposta es concentra, per una banda, a dins els centres educatius i ofereix la possibilitat al professorat,de trencar la rutina de l'acció docent quotidiana. Així doncs, l'Assemblea Groga proposa una jornada diferent, carregada de color i de propostes formatives, lúdiques i reivindicatives per realitzar conjuntament amb tot l'alumnat i que permeti visualitzar la disconformitat davant aquests pressupostos. Les activitats pretenen contribuir a fer que els alumnes siguin persones crítiques, que els mestres es converteixin en ciutadans actius dels canvis i que les famílies també participin en aquest procés de transformació. D'altra banda, a fora dels centres, s'anima a estendre el groc a favor de l'ensenyament públic de qualitat.

Nit de tancades

D'altra banda, aquest dimarts a la nit, alumnes, professors i pares van celebrar una jornada de mobilitzacions contra les retallades amb tancades als centres educatius. La iniciativa ha estat secundada pels principals sindicats de l'àmbit educatiu i va començar aquest dimarts un cop finalitzades les classes, quan es van celebrar assemblees, xerrades sobre l'educació i activitats.

USTEC·STEs considera molt important la participació en les 60 tancades que van tenir lloc en diferents escoles i instituts i remarca que van aplegar professorat, pares i mares, alumnat i personal laboral que van aprofitar per manifestar-se i debatre sobre la situació actual a l’ensenyament públic. Pel sindicat, les tancades són "un pas endavant en la lluita per l’ensenyament públic i una manera d'estendre les mobilitzacions que caldrà continuar".

USTEC-STEs no descarta que les tancades als instituts siguin el primer pas cap a una vaga general de l'Eesenyament.

Sense Consell de Govern a la UAB


D'altra banda, diverses universitats catalanes també van iniciar tancades aquest dimarts que continuen aquest dimecres. És el cas de l'Autònoma de Barcelona (UAB), la Politècnica de Catalunya (UPC), la de Girona (UdG) i la de Lleida (UdL), on els protestants han passat la nit als rectorats en protesta per la reducció de plantilles i les retallades en drets laborals que s'aprovaran aquest dimecres al Parlament.

En el cas de la UAB, la tancada ha aconseguit ocupar aquest dimecres al matí la sala de govern després d'una concentració per impedir l'acomiadament de centenars professors. S'hi havia de celebrar una junta de govern presidida per la rectora, Anna Ripoll, però a causa de l'ocupació el consell de govern no s'ha pogut celebrar.
Valora
Vídeos
Tancada 14-F no a les retallades en educació
Tancada a Vic
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid