Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Commemoració del 75è aniversari del batlle republicà Emili Darder

Marxa de Torxes que, en record dels 75 anys dels assassinats d’Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Ques i Antoni Mateu. El proper divendres a partir de les 20.00 hores.

21/02/2012 Història
La Comissió Emili Darder, formada per un grup de joves provinents de diversos àmbits socials i polítics, ha presentat avui públicament la Marxa de Torxes que, en record dels 75 anys dels assassinats d’Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Ques i Antoni Mateu, recorrerà aquest divendres, dia 24, a partir de les 20.00 hores, el centre de Palma des del parc de sa Feixina fins al cementeri municipal, davant la paret on foren executats cruelment, per un escamot militar, els quatre polítics republicans.

La Comissió convida tots els ciutadans a sumar-se a aquest homenatge al qui fou el darrer batle republicà de Palma i referent polític i intel•lectual del procés de reconstrucció nacional i de la justícia social a Mallorca durant les primeres dècades del segle XX. El batle que impulsà la més gran construcció d’escoles i la modernització d’infraestructures de la capital, l’assistència mèdica bàsica per a tots els ciutadans, la normalització de la llengua catalana, la importància de la cultura com a element essencial generador de riquesa i igualtat d’oportunitats, i del turisme com a indústria emergent de l’illa.

En aquest sentit, els membre de la Comissió demanen que aquest homenatge sigui, a més d’un clam contra la impunitat franquista que encara ara, 75 anys després, protegeix els assassins del batle Darder, un missatge clar i fort contra l’atac indiscriminat contra l’autogovern, la llengua, els drets socials i laborals, i el territori, que han posat en marxa les institucions governades pel Partit Popular. Per a la Comissió, la millor manera d’homenatjar Emili Darder i totes les víctimes de la repressió feixista és convertir cada manifestació en un clam multitudinari, i donar, a cada atac, una resposta contundent i massiva fins a aconseguir la victòria.

El cartell de l’acte és una aquarel•la original del pintor Damià Jaume, que la Comissió posa a la subhasta. Així mateix, també es vendran unes làmines de record del cartell. Els beneficis aniran destinats a promoure activitats i publicacions sobre la figura de Darder i el republicanisme mallorquí.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid