Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Catalunya Nord per la Independència es presentarà el 25 de febrer

Aquest dijous es detallaran quins seran els actes de la presentació

13/02/2012 Política
Catalunya Nord per la independència donarà a conèixer aquest dijous l'acte que celebrarà el 25 de febrer al Liceu de Perpinyà per presentar l'assemblea nord-catalana de l'ANC. Els detalls de l'esdeveniment s'exposaran aquest dijous al Casal Jaume I de Perpinyà.

L'assemblea nord-catalana remarca que Catalunya "està vivint un procés que l’ha de portar fins a la independència", i recorda el fenomen de les consultes populars, la gran manifestació del 10 de juliol, la creació de l'Associació de Municipis per la Independència, l'augment de la població independentista tal com reflecteixen les enquestes, i afirma que "són indicis clars d’aquesta evolució que s’està accelerant".

Com a resultat, la societat s'ha organtizat en un moviment per tal de preparar i accelerar la plena sobirania del país, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que es constituirà el dia 10 de març a Barcelona i que compta ja amb més de 350 nuclis territorials, municipals i sectorials entre els quals Catalunya Nord per la Independència.

"Volem presentar les nostres pròpies necessitats"

Els impulsors consideren que "Catalunya Nord no pot ser absent d’aquest procés de llibertat" i volen que "aprofiti aquesta embranzida nacional presentant les seues pròpies necessitats" perquè els Països Catalans "coneguin i tinguin més en compte l’existència d’aquest tros de Catalunya, captiu a França".

Els nord-catalans que formen aquesta assemblea manifesten que no han inventat res de nou: "Sem els hereus i continuadors de tots els qui han lluitat per la llibertat i per la llengua". Els promotors consideren que "aquesta feina és complementària de la que se fa en tots els altres sectors del moviment català".

"Molts s'hi han deixat la pell"

A més, recorden que "molts hi han deixat la pell per obtenir engrunes" però "ara ja és massa tard per a les engrunes". "Ara, ja ho hem provat tot. Només nos queda un camí: La independència", sentencien.

La presentació de Catalunya Nord per la Independència tindrà lloc el dia 25 de febrer a les cinc de la tarda al Casal Jaume I, 23, a l'Avinguda del liceu a Perpinyà. L'acte comptarà amb les intervencions de membres del secretariat de l’ANC i representants de la secció de l'ANC a la Catalunya Nord i amb la participació literària o musical de Gisela Bellsolà, Joan-Lluís Lluís, Pere Figueres, Pascal Comelade, Aleix Renyé, Maties Mazarico, Joan-Daniel Beszonoff, Renada-Laura Portet, Carles Sarrat, Joan-Pere Sunyer i la presentació de Barenguer Ballester.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid