Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans Públics
RTVV no renovarà "Trau la llengua", tot i ser el programa més vist

El proper diumenge s'emetrà el darrer lliurament. El programa està basat en "Caçadors de paraules"

19/01/2012 Comunicació
Canal 9 pirata "Esta gent és màfia pura", diu Rafa Xambó | Autor: Intersindical
Dilluns passat, Radiotelevisió Valenciana (RTVV) va emetre un comunicat en el qual subratllava que Canal 9 havia estat líder d'audiència la nit del diumenge amb "Trau la llengua" i la sèria, l’Alqueria blanca. L'espai dedicat a les peculiaritats i la promoció del valencià va tenir 373.000 espectadors i un 14 % de quota de pantalla (per comparar, la mitjana de la cadena en 2011 va ser del 6 %).

Només la sèrie supera habitualment aquestes dades (18,8 % l'últim diumenge). No obstant això, malgrat els bons resultats, el programa del passat diumenge fou el penúltim. "Trau la llengua" s'acomiadarà diumenge que ve,  després de 26 lliuraments.

Canal 9 es troba en un moment de redefinició, amb els tràmits d'una ERO recentment iniciats i amb una reforma legal en marxa perquè parteix de la graella passi a gestió privada. Encara que la producció de "Trau la llengua" depèn del citat grup empresarial amb seu a Madrid, un equip valencià és el que realitzava el programa presentat per Eugeni Alemany.

Fins a ahir mateix, aquest grup de professionals s'agarrava a la possibilitat de continuar i manifestava la seva esperança en un últim intent negociador amb la televisió que dirigeix José López Jaraba. La qüestió econòmica, asseguraven, no era la clau per a un acord que, al final, s'ha vist com a impossible.

RTVV no ha pagat encara cap dels lliuraments de *Trau la llengua", encara que aquesta dada no és una sorpresa, entra en els marges de pagament de la cadena autonòmica, que té sense pagar factures de 2009 de productores valencianes.

El cost per temporada del programa de difusió del valencià rondava els 225.000 euros, segons dades recaptades per aquest diari. No tot era a càrrec de Canal 9, ja que la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va signar un acord de patrocini per 30.000 euros. Aquesta quantitat, no obstant això, no ha entrat tampoc encara en les arques de la televisió.

D'altra banda, els guionistes exigeixen una RTVV «pública». Així, l'associació d'Escriptors de l'Audiovisual Valencià (*EDAV) i el Fòrum d'Associacions de Guionistes Audiovisuals (FAGA) han exigit  «una televisió autonòmica pública i de qualitat» davant la «greu crisi que travessa l'audiovisual valencià». L'associació va destacar que «defensa i creu» en un model de televisions públiques autonòmiques regides «sota els criteris de qualitat i consecució de finalitats socials i culturals».
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid