Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Privatització
La CUP demana que l'Ajuntament de Girona que es comprometi amb la sanitat pública

La formació presenta una moció perquè el consistori es posicioni contra el pla per canviar el model de gestió dels CAP i del Trueta

11/01/2012 Política
La CUP ha registrat una moció a l'Ajuntament de Girona sobre l’hospital Josep Trueta i els serveis d’atenció sanitària de les comarques gironines. La proposta de la CUP respon a l’anunci que va fer el Departament de Salut el passat 13 de desembre, segons el qual s’estava plantejant l’aplicació d’un pla pilot per canviar el model de gestió de diversos CAP de les comarques gironines i el mateix Hospital Josep Trueta que podrien acabar significant la seva conversió en empreses públiques, separades de l’estructura de l’ICS.

La formació també ha demanat al Departament de Salut que concreti més la informació sobre aquest pla pilot, que ha generat malestar tant entre el personal treballador dels centres com les mateixes persones usuàries.

En el seu moment la CUP ja va alertar que l’aplicació d’aquest pla podia significar "una privatització encoberta de la gestió de l'hospital i altres centres d’atenció sanitària”. “Segurament aquests canvis no significarien una privatització formal, però sí que fàcilment podrien suposar la implementació de criteris i pràctiques pròpies del sector privat", va expressar el portaveu i regidor de la CUP Jordi Navarro. En la moció, la CUP exposa que les mesures plantejades responen “a una política liberalitzadora del govern de la Generalitat , que pretén sanejar els comptes públics a base de retallar drets i serveis, sense que això suposi una contribució decisiva a millorar la situació de crisi econòmica del país”.

La moció de la CUP reclama que es declari “el compromís de l’Ajuntament de Girona amb la sanitat pública catalana al servei del dret fonamental a la salut, sota els principis d’igualtat efectiva, qualitat assistencial, equilibri territorial, universalitat en l’accés i defensa del caràcter públic del servei” i que el consistori “s’oposi al pla pilot anunciat pel Departament de Salut per 2012 i a la reestructuració empresarial de l’Hospital Josep Trueta i/o dels ambulatoris afectats a les comarques de la Regió Sanitària de Girona”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid