Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SANITAT
La CUP de Ponent presenta una moció en contra l'esquarterament de l'ICS

La CUP presenta a la Junta de Personal de l’Hospital Arnau Vilanova la moció contra l’esquarterament de l’ICS que presentaran als diferents Ajuntaments

12/01/2012 Política
El passat 13 de desembre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, encapçalat pel conseller Boi Ruiz, va anunciar la intenció de reestructurar els hospitals Arnau de Vilanova a Lleida i el Dr.Trueta a Girona, així com diversos ambulatoris, per ser convertits en empreses l'any 2012. Aquests canvis formen part d'un Pla pilot pel 2012 que preveu que s'estengui a la resta de centres del Principat de cara un futur proper. L'aplicació d'aquest Pla afectarà a una desena de CAPs de les zones de Lleida i Girona i suposaria mesures com, entre d'altres, l'agrupació per zones geogràfiques dels centres, els grups d'ambulatoris funcionarien com empreses autònomes desvinculades dels hospitals públics o que cada ambulatori tingui potestat de derivar al pacient al centre hospitalari que consideri oportú, trencant així l'estructura territorial de l'Institut Català de Salut (ICS).

Arrel dels fets, l'Assemblea Territorial de la CUP a Ponent es va reunir dimarts passat amb els integrants de la Junta de Personal de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova per tal d'intercanviar impressions amb els seus membres. La trobada es va produir just el mateix dia en què es feia pública la denuncia presentada per la CUP de Reus, davant la fiscalia, en la que acusava Josep Prat, president de l'ICS, per una presumpta prevaricació continuada sent cap visible d'un cartel sanitari privat a Catalunya i compaginar-ho amb el seu càrrec públic.

Durant la reunió, els representants de la candidatura independentista han fet arribar als membres de la Junta la seva solidaritat i suport en la lluita contra el procés de privatització del sector públic i de la sanitat en particular. Per altra banda, també els hi han presentat la proposta de moció contra la privatització encoberta de la gestió de l'hospital i dels CAPs a la comarca, que en els propers dies la CUP presentarà en diversos municipis de Ponent, com Lleida, Les Borges Blanques, Balaguer, Mollerussa i Alfés.

Dalmau: “Aquest Pla suposa una declaració de guerra al sector públic”

La formació ha criticat que aquest Pla arribi en un context de retallades com l'actual i ha denunciat el fet que “la Generalitat pretengui sanejar els comptes públics a base de retallar drets i serveis”. El portaveu de la Territorial de Ponent de la CUP, Ferran Dalmau, ha manifestat que “cal parar els peus a la Conselleria de Boi Ruiz, al govern de la Generalitat i al pla que impulsen, que suposa una declaració de guerra al sector públic i als drets socials dels habitants de les comarques de Ponent adquirits al llarg de dècades”. Afegint que “si es confirma que aquesta és l’aposta, a nosaltres ens hi trobaran plantant-hi cara i al costat dels treballadors i usuaris del sistema sanitari”.

La moció subratlla la importància del servei que actualment està donant l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova a la ciutadania del municipi, i a totes les comarques de Ponent, inclosa la Franja, mostrant la seva preocupació pel fet que en la conversió d'aquest en empresa, posi en perill els principis d'Universalitat d'accés i s'assenti un aspecte tan important com la sanitat sobre unes bases mercantilistes. També han volgut denunciar el perjudici que suposarà pels habitants de les comarques el trencament de l'actual estructura territorial de l'ICS i la necessitat de desplaçaments, que per altra banda, tampoc compten amb una xarxa viària ni de transport públic adequada.

La CUP demanarà al Ple dels municipis, a través de la moció, la clara oposició al Pla pilot anunciat, i que els Ajuntaments declarin el seu compromís amb la sanitat pública catalana al servei del dret fonamental a la salut, sota els principis d'igualtat, qualitat, universalitat en l'accés, equilibri territorial i la defensa del caràcter públic del servei.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid