Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Protesta a Girona a favor del dret a manifestar-se

Després que Interior imposés una multa de 9.000 a dos antifeixistes, la campanya "Pel dret a manifestar-nos" ha convocat més protestes

20/01/2012 Drets i Llibertats
La campanya "Pel dret a manifestar-nos", formada després que el Departament d'Interior sancionés els dos joves que van participar a la manifestació antifeixista de Salt el passat 27 d'agost amb 9.000 euros, ha convocat una manifestació aquest dissabte a Girona. La marxa partirà de la Plaça Catalunya de Girona a les sis de la tarda sota el lema "9.000 euros de multa per manifestar-nos contra el feixisme? Prou repressió dels moviments socials!". A banda, dilluns 23 de gener s'ha convocat una concentració a dos quarts de vuit a davant de l'Ajuntament de Salt. La campanya compta ja amb 522 adhesions.

Tot i que Interior va prohibir la manifestació de Plataforma per Catalunya en contra de la construcció d'una mesquita al polígon de Torre Mirona, la protesta antiracista es va mantenir i va recórrer els carrers de Girona i Salt sota el lema “Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme“. Llavors el Departament d'Interior va imposar dues multes als dos manifestants que considera organitzadors de la mobilització, Mostafà Shaimi i Sílvia Rispau, dos coneguts activistes socials, perquè la convocatòria no va ser comunicada a Interior. Tot i que la conselleria de Felip Puig ha expedit multes contra més de 200 persones, amb quantitats individuals que oscil·len entre els 100 i els 500 euros, els dos manifestants de Girona han d'afrontar un total de 9.000 euros de multa per manifestar-se sense autorització.
 
Alerta Solidària recorda que "sortir al carrer per defensar un dret tan elemental com el d’ocupar l’espai públic per protestar, per confrontar idees, combatre abusos i privilegis, etc. no és una novetat al nostre país en aquesta presumpta democràcia". En aquest sentit, alerta que "ara sortim al carrer per fer front a una altra amenaça que es fa present cada cop més arreu del país: la repressió per la via administrativa" a través de la imposició de multes "desproporcionades i del tot abusives que persegueixen mitjançant l’atac a la butxaca d’unes persones, fer-les dissentir de participar en les tan necessàries mobilitzacions socials".
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid