Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Racisme
La Vanguardia fomenta l'odi a Salt

El reportatge destaca els mots "violència", "inseguretat" i "delicte de carrer" - IPS insisteix que "Salt és molt més que inseguretat i delinqüència"

23/11/2011 Política
La Vanguardia ha publicat un reportatge sobre Salt on es limita a destacar els problemes de delinqüència que tal com s'encarrega fer constatar pateix la població, sense analitzar ni causes ni consultar afectats i testimonis. No només això, sinó que la informació es basa únicament en dades dels Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament, governat per CiU.

El rotatiu del Grup Godó va publicar l'article el passat 9 de novembre sota el nom “El delicte de carrer posa en perill Salt”. A través de nombrosos tòpics alarmistes sobre la delinqüència en relació a la població nouvinguda, el text dóna peu a la perpetuació i el creixement d’actituds i idees de caràcter xenòfob.

Al llarg de l’article les paraules remarcades i considerades com a més rellevants són "violència," "inseguretat" i "delicte al carrer", posant de manifest així les intencions criminalitzadores que pesen sobre la notícia.

A més, la foto que acompanya el reportatge i realitzada a un dels carrers del centre del municipi porta un peu de foto on s’hi pot llegir “Imatge clàssica en certes zones de Salt; gent als portals sense ocupació aparent”. La imatge, presa amb una clara intencionalitat, mostra només persones immigrades.

"Salt és molt més que inseguretat i delinqüència"

Independents per Salt (IpS) ha volgut denunciar que cada vegada de forma més habitual “sobretot en època d’eleccions” La Vanguardia i altres diaris publiquin reportatges on únicament es parla d'inseguretat ciutadana i delinqüència. Per altra banda, ha volgut criticar que el reportatge del periòdic conservador obviés totes les coses positives i de caràcter constructiu de les quals es podria parlar, com per exemple la riquesa del teixit associatiu. La formació assegura que a Salt hi ha una gran quantitat d’entitats i associacions que han tingut un paper molt important, i que el continuen tenint, malgrat el model de ciutat que han prioritzat els governants.

IpS s’ha mostrat oberta a parlar de les problemàtiques que es viuen al municipi i a encarar-los honestament, tot rebutjant “l’oportunisme dels qui busquen rendibilitzar els problemes pel seu interès particular”.També ha considerat que no únicament s’ha d’insistir davant la reincidència delictiva, sinó que s’ha de combatre i buscar les mesures educatives i de formació per tal de generar expectatives de futur a la població jove.

La formació ha subratllat la importància de prendre consciència de que hi ha un altre camí amb polítiques de fixació de la població basat en el creixement en qualitat, “un camí que aposti per la societat de base, la cultura popular i la gent que s’organitza. És a dir, allò que fa que Salt encara sigui alguna cosa més que una ciutat dormitori de la capital”.
Valora
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid