Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Restriccions a internet
S'estronca la llei antipirateria als EUA i Wikipedia anuncia una aturada per dimecres
17/01/2012 Comunicació
La Wikipedia en llengua anglesa ha advertit que es mantindrà fora de servei durant tot aquest dimecres en protesta contra per la llei antipirateria que el congrés dels EUA debatrà i intentarà aprovar aquests dies, la Stop Online Piracy Act, coneguda com SOPA.

Però justament ahir es va conèixer que la resolució sobre la llei contra la pirateria als Estats Units, la SOPA (Stop Online Piracy Act), ara per ara ha quedat en suspens perquè el Congrés dels EUA ha decidit paralitzar la votació fins que hi hagi consens sobre el text. El govern dels EUA va mostrar aquests dies la seva preocupació per les conseqüències socials de l'aplicació d'aquesta mesura.

Segons la Fundació Wikimedia, que dirigeix ​​aquesta macroenciclopèdia digital, “La comunitat de Wikipedia ha optat per sotmetre a una apagada la versió en anglès de Wikipedia durant 24 hores, en protesta per propostes de legislació dels Estats Units”.

Així, si més endavant s’aprova el projecte inicial de llei SOPA al Senat, segons aquesta fundaciió, “es danyaria l’Internet lliure i obert i proporcionaran noves eines per a la censura de llocs web internacionals dins dels Estats Units”.

Wikipedia forma part de la plataforma Netcoalition.com, a la qual s’hi han unit empreses com Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Amazon, Mozilla, AOL, eBay, PayPal, IAC, LinkedIn, OpenDNS i Zynga per intentar paralitzar la iniciativa legislativa.

Fins i tot Google i Facebook han deixat oberta la possibilitat de declarar una apagada dels seus serveis, una mesura que està pendent de confirmació.

La llei SOPA, que s'hauria d'aprovar com a molt tard el dia 24 d'aquest mes, permetria al Departament de Justícia dels Estats Units d'investigar, perseguir i anul.lar qualsevol particular o empresa que fos ser acusada d'afarrir les descàrregues de material amb drets d'autor dins o fora de l'estat. La llei en vigor actualment data del 1998, que obliga a retirar el material il·legal de les pàgines que l'utilitzin, però que ara per ara no té competències per actuar contra les descarregues i pujades realitzades des d'altres països. Ara per ara aquesta mesura resta congelada, fins a un nou posicionament del Senat nord-americà.
 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid