Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desnonaments
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca es presenta a Reus

"Stop desnonaments. L'habitatge és un dret, no una mercaderia" sota aquest títol, ahir al vespre al Casal de la Dona de Reus es va realitzat una xerrada organitzada per la CUP de Reus amb la col·laboració del Centre LLatinoamericà i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

14/01/2012 Drets i Llibertats
Més de 60 persones van omplir la sala del Casal de la Dona. Entre aquestes, diferents afectats per la hipoteca de la ciutat de Reus han exposat el seu cas particular.

En el seu torn , el representant de la CUP, Bartomeu Castellano,  es va mostrar preocupat i va titllar de "lamentable" la falta d'acció i voluntat per afrontar la problemàtica dels desnonaments a la ciutat per part del govern, tot hi haver-hi una moció aprovada per majoria absoluta en el ple del més de juliol del 2011. Castellano va recordar que el segon punt d'aquesta moció , que tracta de reunir propietaris i propietàries, entitats bancàries i representats polítics per tal d'intentar arribar a un acord entre les parts afectades que representi mantenir el dret a l'habitatge i que no comporti molt més endeutament, no va ser aprovat pel fet que CIU,PP I ARA Reus van votar en contra.

Per la seva part, Carlos Iaquinandi, membre del Centre llatinoamericà, va recordar que segons les últimes dades facilitades pel govern espanyol i diferents estudis d'entitats financeres, els ciutadans d'origen nouvingut representen més del 25 % del casos de desnonaments a l'estat espanyol. El cas més rellevant exposat per Iaquinandi ,va ser el traspàs del deute hipotecari de molts desnonats nouvinguts a familiars residents al país d'origen. Aquesta operació es possible gràcies a que l'entitat bancària Pichincha , el banc més potent d'Equador el passat més de juliol va comprar a Bankia 572 crèdits al consum i hipotecaris per un valor de més de 58,5 milions d' euros, possibilitant així que el deute es traslladi a familiars de l'Equador i altres països llatinoamericans.

Per a finalitzar i després de la projecció d'un video realitzat per la Plataforma d' Afectats per la hipoteca sota el nom de" l'ADN de la Bombolla Immobiliària", Joan Bel, representant de la PAH de la província de Tarragona va explicar diferents casos en els que la plataforma està treballant. En un d'aquests casos s'ha fet referència a un darrer desnonament d'una ciutadana de Reus on després del treball de la plataforma i sobre tot el seu assessorament, el banc va acceptar la dació en pagament.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid