Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca impedeix un desnonament a la Bisbal del Penedès

Avui la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) es presenta  a Ciutat Vella a les 19:30 h. a l'Equipament Comunitari del Pou de la Figuera (c/Sant Pere més Baix, núm 70). L'Acte està organitzat per l'Associació de Veïns del Casc Antic de Barcelona

El passat 4 de novembre, la PAH i un grup de veïns van impedir, almenys temporalment, el desnonament d'un inquilí d'un immoble de la urbanització Gorbei de la Bisbal del Penedès, Luis Martí, que actualment està a l'atur i no pot assumir el pagament de la hipoteca. 

10/11/2010 10:51 Drets i Llibertats

Tot i la seva complicada situació, l'afectat no es rendeix i fa temps que està lluitant per evitar quedar-se al carrer, sobretot perquè té un fill de 9 anys al seu càrrec.  L'ordre de desnonament es va ajornar fins el 3 de desembre i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ja s'està mobilitzant per impedir-ho de nou. Quan van arribar a la casa les representants de l'entitat financera, Cauxa de Tarragona, i del jutjat, membres de la PAH i veïns van protestar pel que consideren una injustícia del sistema. Les representants dels organismes que havien d'executar el desnonament van avisar als Mossos d'esquadra.

Luis Martí devia abandonar la seva casa a La Bisbal del Penedès al no haver fet front a un deute de 48.000 euros i no aconseguir un refinançament del banc. Durant tota la setmana va tirar als contenidors electrodomèstics, joguines i records. Una empresa li va prestar una caravana i allí tenia previst viure.

Quan van arribar els agents van seguir les protestes. Adrià Alemany, de la PAH, va recordar que la Llei reconeix el dret a un habitatge digne i que es tirava de la seva casa a un home i al seu fill sense que se li ofereixi una alternativa i havent-hi al mercat milers de cases buides.Agents i representants de l'entitat financera i del jutjat van ser increpats perquè no s'executés la mesura.

La pressió dels veïns i l'esperada resistència de Luis Martí va fer que es donés una moratòria d'un mes per llevar-li la casa al veí de la Bisbal, que es va emocionar abraçat al seu fill.

A diferència d'altres països, a l'estat espanyol el préstec és personal amb garantia hipotecària. Això vol dir que grava a la persona i no a la propietat, per la qual cosa en cas d'impagament la persona queda embargada a través de l'habitatge, sou i resta de béns.

Tarragona és la segona demarcació catalana amb més execucions hipotecàries en 2009 amb 3.771. I des de 2007 i fins al passat mes de juny es van registrar 8.884. L'execució hipotecària és l'últim pas del procediment en cas d'impagament d'un crèdit.

Després d'est l'habitatge surt a subhasta i en cas de no presentar-se postors el banc la hi adjudica per un 50% del valor de la seva nova taxació i la resta queda a càrrec del propietari que no ha satisfet el deute.

Després de l'execució hipotecària, en cas que el propietari de la casa no vulgui abandonar-la, es produeix el desnonament. A Catalunya entre 2008 i el segon trimestre de 2010 van haver-hi 12.842.

Per saber-ne més:

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca promou una campanya per aturar els desallotjaments 

La CUP de Barcelona denuncia les polítiques d'habitatge a l'acte "Habitatge i Urbanisme" al Raval 

Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  4. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  5. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  6. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  7. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. “Cal protestar fins i tot quan no serveix de res” (Manuel de Pedrolo)
  10. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid