Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Barcelona
La CUP denuncia la manca de voluntat política de l'Ajuntament per promoure la participació ciutadana

La CUP de Barcelona constata que no hi ha voluntat política per promoure la participació ciutadana, tot i que des de l'Ajuntament i a través del seu comissionat de participació, Carles Agustí, s’afirmi que el consistori té “la voluntat de convertir la ciutat en referent internacional en participació”. La formació independentista demana més transparència en la informació sobre la gestió municipal i veritables procediments participatius amb facultat de decisió sobre la gestió municipal

07/12/2011 Política
A través d'un comunicat, el nucli del districte de Gràcia de la CUP de Barcelona ha denunciat que es preveuen retallades en els diferents òrgans de participació i la manca de voluntat política per que aquests funcionen. També qualifica de poc participatius els dos processos endegats fins ara, el  “procés participatiu ciutadà per als futurs pressupostos i ordenances fiscals” on la CUP ha presentat una proposta pressupostos participatius  i el procés participatiu per l’elaboració del PAM-PAD”.

El mandat 2011-2015 al districte de  Gràcia, segons el nucli de la CUP, començarà a caminar amb un acord entre CiU i PSC sobre una reducció dels òrgans de participació del districte. Cada consell municipal obrirà un període de negociació al districte per decidir l’eliminació d’òrgans o comissions que tenen una baixa participació. "A Gràcia podria ser víctima d’aquesta racionalització el Consell Ciutadà, que és el màxim òrgan consultiu i de participació del districte", apunta la CUP.

A la nota de premsa, la formació independentista assenyala que ha constatat la poca voluntat política per a què aquests funcionen. Denuncia  que no es fa publicitat de les convocatòries. "Tret dels consells de barri, els les sessions dels òrgans on els ciutadans poden participar no es publiquen, la convocatòria del Consell Ciutadà no es va publicar enlloc, ni tan sol a la pàgina web del districte. O es publiquen amb retard com és el cas de les Audiències Públiques" puntualitza

La CUP també assenyala que es poden consultar els temes a tractar, ja que no es publiquen els ordres del dia, cosa que fa impossible preparar qualsevol intervenció. La formació remarca que no es troba informació suficient a la pàgina web del districte. "Tot i que les normes de la participació ciutadana repeteixen i fixen que tenim dret a obtenir informació sobre les activitats municipals, en la pàgina web del districte no podem trobar informació sobre els temes a tractar al ple, al consell ciutadà del districte, sobre el procés participatiu del PAM-PAD, o els pressupostos per citar alguns en concret", apunta el nucli de Gràcia de la CUP.

A tot això, denuncia la manca de decisió d’aquests òrgans, ja que el propi funcionament dels consells de barri o del consell ciutadà ja determinen que sigui un acte on es dóna informació i no es prenen decisions. I on les propostes que aporten els participants rarament s’apliquen.

Davant d'aquesta situació, la CUP de Barcelona demana a l'Ajuntament que no es retalli ni es posin entrebancs a la participació ciutadana. Així com que es difonguin les convocatòries amb temps suficient i amb la informació necessària. També demana més transparència en la informació sobre la gestió municipal i veritables procediments participatius amb facultat de decisió sobre la gestió municipal.


 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid