Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Mataró demana la dimissió del regidor de Participació Ciutadana, Carlos Fernández

Ahir es va fer l'Aduència Pública del PAM-Pressupost 2010 a l'Ajuntament de Mataró i només hi havia els tècnics i el polítcs. L'Audiència Pública era l'únic dia de l'any en què el Govern municipal de Mataró "es prenia" la molèstia d'escoltar i respondre els precs, les observacions, propostes o crítiques formulades per la ciutadania que lliurement participava en aquest acte.  

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró considera urgent que el Govern municipal reconegui el fracàs del seu model de participació ciutadana i que es comprometi a refer un clima de diàleg que afavoreixi la recuperació de la confiança perduda per les entitats i persones que, en unes circumstàncies normals, haurien de ser les protagonistes de qualsevol procés partipatiu. Conseqüentment, demana la dimissió immediata del regidor de Participació Ciutadana, senyor Carlos Fernández.

 

13/01/2010 11:12 Territori

La CUP considera que l'organització de l'Audiència Pública d'enguany ha sigut deficient, fins al punt que moltes entitats i membres de consells participatius ni tan sols no n’han rebut la convocatòria. Però el més greu ha sigut la decisió unilateral dels responsables polítics del Govern de prescindir de la permanent del Consell de Ciutat per modificar el funcionament habitual de l'Audiència Pública, dividint l'auditori en sis àmbits temàtics de debat, convenientment dirigits i controlats. Resulta obvi que aquest canvi organitzatiu tenia una clara intencionalitat política: amagar les crítiques a la gestió del Govern.

En aquest sentit remarca que el fracàs de la política de participació ciutadana es va fer evident dimarts 12 de gener de 2010, quan els tècnics i polítics municipals es van quedar sols en l'Audiència Pública del PAM-Pressupost 2010. Sols en la seva mentalitat dirigista i clientelar, fent palesa la seva incapacitat per escoltar la ciutadania.

Per a la CUP, ell mal funcionament de la participació ja fa temps que s'arrossega. En darrera instància i amb la voluntat d'anar més enllà i aprofundir en la democràcia participativa, la CUP va proposar, en el Ple municipal d'octubre de 2009, organitzar una consulta ciutadana per validar i prioritzar les propostes del Programa d'Actuació Municipal, tal com es fa en altres poblacions catalanes. Malauradament, els vots contraris de PSC, ICV-EUiA, Esquerra i PP van impedir la millora dels actuals canals de participació, amb la qual cosa s'ha perpetuat una situació de bloqueig que, com s'ha demostrat, ja no engresca ningú.

Tot i axí, L'alcalde Joan Antoni Baron va dir als representats de la CUP que n'estaven aprenent. Però el cert és que la "nostra experiència com a grup municipal constata que el seu Govern municipal ni sap ni vol dialogar, no accepta les crítiques i instrumentalitza com vol els organismes de participació ciutadana en benefici propi. Prova d'això és la llarga llista de reivindicacions veïnals i de treballadors que al llarg dels últims mesos han acudit al Ple municipal per fer sentir la seva veu i mostrar el seu descontentament" puntualitza la CUP

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid